oct. 21

Un nou record

Zilele trecute s-a atins un nou record in domeniul multifinantarii. Prin platforma de crowdinvesting, Crowdcube , s-au strans 1.904.540 lire (in schimbul emiterii de actiuni) , pentru a finanta constructia de locuinte. Aproape 650 de persoane au investit sume variind de la 100  la  150.000 de lire, urmand să  dețin  o cotă combinată de 25.39 % din afacerea derulata de catre compania Hab Housing Limited (HAB). Banii colectati vor fi folosiți pentru a finanța extinderea afacerii pe piața imobiliară  prin realizarea de constructii  personalizate.  HAB speră să ofere investitorilor un dividend de 5%  incepand cu anul 2016 si conditii preferentiale de achizitie a caselor construite.

A fost cea mai mare suma de bani atrasa printr-o platformă online de crowdfunding bazata pe investitii de capital, în care oamenii care finanțeaza  o afacere primesc în schimb actiuni (parti din companie). Pana acum eram mai familiarizati cu celelete forme  de crowdfunding precum cele promovate pe platforma americana Kickstarter, unde  comunitatile  de oameni  sustin cu  bani, on-line, proiecte individuale în schimbul unor premii sau produse .

Compania HAB, a fost infiintata in anul 2007 cu scopul de a construi locuințe bine concepute ,ecologice si la prețuri accesibile.

http://www.dezeen.com/2013/09/30/kevin-mccloud-hab-housing-developer-breaks-world-record-crowdsourced-equity-investment/

Comentarii

Lasa un comentariu