feb. 14

Franța, America si Crowdfunding-ul

Crowdfunding-ul francez face pasul decisiv

Crowdfunding-ul sau finanțarea participativă, cum spun francezii, a primit un impuls decisiv odată cu vizita lui Francois Hollande în SUA. Prezent, ieri 13 februarie, în Silicon Valley, președintele francez a promis ferm „un nou impuls” finanțării participative prin adoptarea, în regim de urgență, a unei ordonanțe prin care acest instrument de finanțare să devină operațional și eficient. Astfel, potrivit noii legi, un proiect de crowdfunding va putea primi până la un milion de euro prin intermediul platformei de multifinanțare.

http://lelab.europe1.fr/t/dans-la-silicon-valley-francois-hollande-veut-promouvoir-le-crowdfunding-13122

 Crowdfunding-ul a „ridicat” Statuia Libertății

Celebra statuie americană ce străjuiește intrarea în portul New York, un adevărat simbol al SUA, ascunde secrete greu de ghicit. Cum se știe, corpul statuii a fost construit în Franța de ingineri celebri și făcut cadou SUA de către această țară. Ce se știe mai puțin este că soclul statuii, făcut din piatră, a fost construit de americani, prin contribuția financiară comună a cetățenilor țării. Așadar, crowdfunding-ul a „susținut” la propriu vestita „zeiță” americană. 

Crowdfunding-ul a contribuit la construirea Ateneului Român

Si cum azi este 14 februarie,  exact acum 126 de ani, era inaugurat Ateneul Român, un lăcaș simbolic, reprezentativ pentru cultura română. Ce-l face și mai special e faptul că a fost construit prin efortul comun al românilor de rând  printr-un proiect de ... crowdfunding, adică prin contribuția, mai mică sau mai mare, a multora dintre concetățenii noștri . Campania s-a derulat sub lozinca "Dati Un Leu Pentru Ateneu "

Comentarii

Lasa un comentariu