mar. 07

Si Spania reglementeaza crowdfunding-ul

În următoarele săptămâni, guvernul spaniol va discuta propunerea de reglementare a crowdfunding-ului și va cauta să pună la punct un cadru legal specific pentru un fenomen care își face simțită prezența în țară încă din 2010. Spania este una dintre țările europene care nu au stabilit încă  un cadru legal pentru desfășurarea acestui tip de finanțare. Cu toate acestea, conceptul de crowdfunding există deja în Spania, de asemenea, câteva platforme care funcționează cu succes și care au facilitat întâlnirea online între IMM-uri și investitori. Singurul element fundamental ce lipsea era investiția on-line, care era limitată prin lege. Săptămâna trecută, presa spaniolă a anunțat că guvernul a discutat o propunere de proiect de regulament pentru crowdfunding și de creditare de tip peer-to-peer (P2P - de la persoană la persoană). Mai jos sunt principalele puncte propuse:

Startup-urile și IMM-urile vor putea să se finanteze, prin crowdfunding, de la investitori, cu maximum 1.000.000 euro.

Platformele vor avea nevoie de un capital minim de 50.000 euro sau de o asigurare anuală cu o acoperire de 150.000 euro.

Normele propuse indică faptul că platformele de crowdfunding se înregistrează la autoritatea financiară locală, în timp ce portalurile de creditare P2P vor trebui să se înregistreze la Banca Națională.

Comentarii

Lasa un comentariu