mar. 21

Inca un sprijin pentru crowdfunding

 Pentru a se adapta schimbărilor din sectorul financiar și pentru că a recunoscut impactul benefic al inovației  asupra economiei naționale, guvernul britanic  a extins lista de investiții eligibile pentru  conturile  ISA utilizate de 24 milioane de englezi, care pot deține acum și fonduri provenite din  împrumuturi de tip P2P.                                                                                                                       

ISA este un cont de economii individual (în engl. Individual savings account) și este de două tipuri: în numerar (în engl. cash ISA) și în titluri de valoare și acțiuni (în engl. Stocks and shares ISA). Dobânda pe economii sau pe investiții nu se impozitează. Impozitul depinde de venitul anual. Cei care câștigă până la 35000 £ pe an din economii și investiții prin intermediul ISA, nu plătesc impozitului de 20 % pe dobânzile aferente. Cei care câștigă peste 35.000 de lire sterline pe an, trebuie să plătească un impozit de 40 % pentru dobânzile obținute.

Guvernul britanic va explora în continuare posibilitatea de a include și alte titluri de creanță pentru platformele de crowdfunding.

 

 

 

 

Comentarii

Lasa un comentariu