iun. 11

Ordonanta de reglementare a crowdfunding-ului in Franta

În 28 mai, Ministrul Finanțelor Publice și Ministrul Economiei din Franța au emis o ordonanță prin care sprijină finanțarea participativă. Această metodă de finanțare, diferită de cea tradițională și de cea bancară, se bazează pe un număr mare de persoane care susțin un proiect. Ordonanța creează un mediu sigur pentru acest tip de finanțare, un cadru legal care pune Franța în fruntea acestui domeniu, asigurând încrederea investitorilor și a creditorilor, necesare pentru a dezvolta finanțarea participativă.

Ordonanța prevede un nou statut pentru investițiile de capital și facilitează finanțarea prin acordarea de acțiuni, platformele de crowdfunding putând să ofere titluri financiare fără a fi obligate să întocmească un prospect. Această nouă finanțare va permite companiilor mici să beneficieze de sprijin din partea mulțimii și permite, de asemenea, persoanelor fizice să finanțeze direct companiile, oferindu-le credit, fără a aduce atingere monopolului bancar.

 În prezent, oamenii care caută bani pentru un anume proiect, îl postează pe o platformă online, care va avea statutul de „intermediar în crowdfunding". Acest statut va fi semnul unui nivel ridicat de protecție a intereselor creditorilor și debitorilor și va fi folosit și de platformele care utilizează sistemul donațiilor. Noul regim de supraveghere a instituțiilor de plată va stabili, de asemenea, un cadru de constrângeri adecvate pentru platformele de afaceri care gestionează fonduri.

http://discours.vie-publique.fr/notices/146001164.html

Comentarii

Lasa un comentariu