iun. 20

S-a creat Asociatia Europeana de Equity Crowdfunding

Reprezentanți ai unor platforme de equity crowdfunding (multifinantarea afacerilor) din zece țări ale Uniunii Europene (Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Spania și Marea Britanie), s-au întâlnit la Paris, în 23 mai, pentru a discuta despre oportunitățile oferite de această nouă industrie în creștere, care, potrivit Băncii Mondiale, va ajunge la o valoare de peste 92 miliarde dolari până în 2025, dublându-se față de piața actuală.

Reuniunea are loc la propunerea Comisiei Europene, iar operatorii au decis să creeze o asociație europeană de afaceri , în scopul de a dezvolta standardele de transparență și bune practici, a informa utilizatorii (inițiatori de proiecte cat și susținători), a asigura protecția împotriva fraudei și pentru a asigura un mecanism adecvat de rezolvare a reclamațiilor. Potrivit Comisiei Europene, equity  crowdfunding este un instrument financiar nou care poate juca un rol esențial în finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și pentru compensarea deficitului financiar la întreprinderile nou create.

Fondatorii  Asociației Europene de Equity Crowdfunding oferă posibilitatea operatorilor de servicii din Spațiul Economic European de a se alătura asociației în calitate de membri cu drepturi depline. Operatori din Danemarca, Norvegia, Elveția și Suedia, și-au anunțat deja intenția de a se alătura. În majoritatea țărilor din UE, platformele de capital sunt reglementate ca intermediari financiari sub controlul autorităților financiare naționale.

"Suntem foarte mulțumiți de entuziasmul manifestat și suntem siguri că acest grup va crea mai multă valoare pentru părțile interesate și pentru investitori", a declarat, în numele membrilor fondatori, Bruno Schneider Le Saout și Alessandro M. Lerro, doi dintre promotorii acestei inițiative.

http://www.equitycrowdfund.eu/news

Comentarii

Lasa un comentariu