sep. 08

Equity Crowdfunding vs. Business Angel

Alessandro Lerro, un avocat italian care a urmărit îndeaproape evoluțiile equity crowdfunding prezintă într-un articol asemănările dintre equity crowdfunding  și business angel.  

În unele țări, business angel este motorul de inovare al economiei, care a ajutat la lansarea unor companii de succes cum ar fi Amazon, Facebook, Google, PayPal, și Starbucks. În anul 2013 peste 756000 business angel americani au investit 24.8 miliarde dolari, cu 8,3 la sută mai mult decât în 2012, când investițiile lor au fost de 22.9 miliarde dolari. Cu aceste fonduri, business angel au finanțat  70.730 de start-up-uri, cu 5 la sută mai mult decât în 2012, când au fost finanțate  67.000 de companii. Mărimea medie a investițiilor a fost de aproximativ 339.000 dolari pe afacere. Impactul ocupării forței de muncă a fost remarcabil:  în 2013 business angel au condus la crearea a 209 mii noi locuri de muncă în SUA.

În conformitate cu situația economică actuală, angel investing italian arată o tendință recesivă: potrivit Italian Business Angels Network, investițiile au scăzut de la 46 milioane dolari în 2011, la 44,8 milioane pentru 2012, până la 42,1 milioane de euro în 2013.

Deși datele nu reflectă încă efectele așteptate ale politicii guvernului italian cu scopul de a sprijini start-up-urile și să ofere stimulente pentru inovare, business angel funcționează și  în Italia: mai mult de jumătate dintre oferte au oferit o ieșire profitabilă. Aceasta este în ciuda faptului că investitorul mediu italian are un buget disponibil de pana la 265.000 dolari, aproximativ un sfert din cel american; și că două treimi din investiții sunt mai mici decât 132.000 dolari.

Cu toate acestea, la un nivel european, datele arată un trend ascendent.

"Eu sunt în comitetul de investiții de impact al European Business Angel Network (EBAN)", a spus Drake. "Am văzut în ultimii 4 ani o dublare a investițiilor europene de la 4 miliarde dolari la 8 miliarde de dolari pe an. Manifestul ambițios al EBAN publicat în 2013 este de a obține până în anul 2017 dublarea investițiilor business angel în UE".

 În peisajul actual de creștere în unele țări și încetinire în altele, business angel a început să funcționeze împreună  cu equity crowdfunding, care este unul dintre cele mai recente instrumente financiare care poate ajuta și poate revoluționa semnificativ afacerile, oferind un impuls puternic pentru utilizarea de capital privat pentru a sprijini inovația și spiritul antreprenorial.

Crowdfunding Equity oferă instrumente eficiente și ieftine pentru a răspunde acestor nevoi prin intermediul web-ului.

În cele mai multe țări, aceste investiții sunt (sau vor fi în curând) legiferate și supravegheate de către autoritățile financiare locale, cum ar fi SEC în America sau CONSOB în Italia.

Potrivit unui studiu publicat de SEEDRS, o platformă de capital din Marea Britanie, primele trei motivații pentru investitori  sunt:  de a ajuta start-up-urile; de a profita de scutiri fiscale și pentru a obține câștiguri financiare semnificative.

Acestea sunt foarte asemănătoare cu interesele business angel și  arată că equity crowdfunding și business angel pot funcționa bine împreună.

  

Sursa:

http://www.crowdsourcing.org/editorial/from-us-to-italy-equity-crowdfunding-is-driving-an-angel-investing-revolution/33512?utm

Comentarii

Lasa un comentariu