sep. 23

Crowdfunding-ul in legislatia internationala

 În Franța, decretul de punere în aplicare a noilor reguli de crowdfunding a fost semnat la 16 septembrie și intră în vigoare la 1 octombrie 2014. Această schimbare stabilește plafoane de împrumut și creditare pentru companii, norme de exploatare și de practică în exercitarea profesiei. Regulile de finanțare participativă consfințite prin acest act legilastiv reglementează condițiile de înregistrare a „consultanților de investiții de capital” și a „intermediarilor de crowdfunding” în registrul intermediarilor financiari. Un alt mare pas făcut înspre sfârșitul monopolului bancar: același act normativ consfințește faptul că persoanele fizice se pot împrumuta de la alte persoane fizice sau juridice, până la limita de un milion de euro. Pentru o persoană, pragul este stabilit la un credit maxim de 1.000 de euro pentru un proiect. În cazul unui împrumut fără dobândă, acest prag poate atinge 4.000 de euro/proiect.

În Statele Unite, Texasul ar putea adera în curând la celelalte 12 state americane care au autorizat practica de equity crowdfunding. Consiliul Valorilor Mobiliare din Texas, organismul de reglementare responsabil pentru protejarea investitorilor, a aprobat noi măsuri pentru equity crowdfunding aplicabil investitorilor mici. În acest fel, ei pot obține acțiuni la o societate pentru o sumă proporțională cu investițiile lor. Noile măsuri sunt așteptate pentru luna octombrie și ar trebui să fie aplicate de la sfârșitul lunii noiembrie.Guvernul australian și-a anunțat intenția de a ușura cadrul legal pentru equity crowdfunding. Această formă de finanțare pentru investitorii „mici” ar permite întreprinderilor să obțină finanțare de la o gamă mai largă de investitori și ar fi o modalitate de a stimula inovarea și sectorul antreprenorial. Un nou program de competitivitate a fost aprobat de Guvernul Abbott și necesită sprijin parlamentar pentru validare. Potrivit proiectului legislativ, o persoană poate investi într-un start-up 2.500 dolari/proiect, fără a depăși 10.000 de dolari investiți în total într-un an.

Două companii de equity crowdfunding americane, SeedInvest și Gust, și-au anunțat parteneriatul ce oferă soluții pentru relația dintre investitori și antreprenori. Scopul lor este de a-și combina serviciile pentru a crea, prin complementaritate, cea mai mare retea de business angels din lume. O alianță care va oferi noi oportunități pentru investitorii prezenți pe ambele platforme. „Împreună, SeedInvest și Gust speră să eficientizeze atragerea de fonduri și investiții pentru a accelera dezvoltarea de noi tehnologii și de a crea noi locuri de muncă”, a declarat Ryan Feit, CEO și co-fondator al SeedInvest. La rândul său, directorul general al Gust, David Rose, nu este mai puțin entuziast: „Suntem încântați să lucrăm cu SeedInvest pentru a controla procesul de investiții existent”.

Comentarii

Lasa un comentariu