oct. 25

Cateva dintre finantarile record utilizand CrowdFunding-ul

În urma unei campanii de crowdfunding de mare amploare, au fost colectați, de la 3.500 de investitori, 200 de milioane $ de dolari, pentru ridicarea unui zgârie-nori la Bogota, capitala Columbiei. Turnul BD Bacatá Downtown are 66 de etaje, găzduieste birouri, un mall cu trei etaje, 396 de apartamente si un hotel de 364 camere. Pentru a-i convinge pe oameni să doneze suma ce a făcut posibilă ridicarea construcției de 260 de metri, inițiatorii campaniei au găsit o soluție ingenioasă: împărțirea clădirii în mii de părți identice, numite FiDi. Aceste FiDi sunt drepturi de proprietate asupra construcției propriu-zise, a căror valoare este estimată la 20.000 de dolari, pe o perioadă de doi ani. Investitotii primesc sume lunare, conforme cu profitabilitatea clădirii, sume estimate undeva la 10% pe an.

http://totb.ro/video-orase-construite-prin-crowdfunding/

 

Producatorul englez de vinuri Chapel Down are 1.400 de actionari noi în urma unei campanii pe platforma de equity crowdfunding Seedrs. Această campanie a doborât recordul de colectare, obținând 3,9 miliarde lire în numai 24 de zile, cu subscripții individuale variind de la 10 până la 250.000 de lire sterline. Fondurile vor fi folosite pentru a extinde cultura de viță de vie, pentru construcția unei noi fabrici de vin, pentru construirea de noi facilități de distribuție și depozitare, pentru a construi o fabrică de bere, dar și pentru a extinde facilitățile oferite turiștilor la sediul central al companiei din Tenterden (Kent).

http://realbusiness.co.uk/article/27876-english-winery-chapel-down-breaks-crowdfunding-record

O statiune de cinci stele, proiectată pe coasta Mării Baltice, a stabilit un nou record european pentru crowdfunding-ul în imobiliare prin colectarea a 4.2 milioane de euro, de la peste 900 de investitori, pentru o extindere a complexului. Rata dobânzii pentru finanțarea proiectului este de 4%, iar avantajele investitorilor includ o parte din profiturile obținute din veniturilor statiunii. Statiunea Weissenhaus, detinatoarea unui castel care se intinde pe 75 hectare, este dezvoltat de către Jan Henric Buettner, fondatorul AOL Europe, care a investit deja 65 de milioane de euro.

http://www.pie-mag.com/articles/8094/german-luxury-hotel-project-sets-crowdfunding-record/

Pebble este un ceas inteligent dezvoltat de Pebble Technology Corporation, ce a fost lansat în 2013 și a fost finanțat prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter. Acesta dispune de un ecran alb-negru e-paper, un motor vibrator, un magnetometru, senzori de lumină ambientală și un accelerometru, care permite utilizarea sa ca un tracker de activitate. Pebble este compatibil cu dispozitive Android și iOS. Când este conectat la un telefon, acesta poate primi o alertă prin vibrare, pentru mesaje text, e-mailuri, apeluri primite și notificări de la conturile de social media. El poate acționa, de asemenea, ca o telecomandă pentru telefon, sau pentru aparate foto, cum ar fi GoPro. Pentru acest ceas inteligent s-a cerut inițial 100.000 de dolari, dar dezvoltatorii au fost uimiți când aproape 69.000 de oameni au investit în proiect, colectând în total 10.266.845 dolari. Pebble este acum un produs cu drepturi depline, pe care se pot instala o varietate mare de aplicații, este rezistent la apă și rezistă timp de o săptămână la o singură încărcare.

https://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android

Ryan Grepper a colectat mai mult de 12 milioane de dolari pentru Coolest Cooler, proiect pe care l-a postat inițial pe Kickstarter cu un obiectiv de finanțare de 125.000 dolari. Dispozitivului inventat de Grepper este dotat cu boxe Bluetooth, port USB pentru cablu smartphone, o baterie reîncărcabilă de 18 volți, plus un mixer atașabil pentru cocktail-uri și gheață zdrobită, ustensile, deschizător de sticle, un spațiu mare de stocare iluminat cu LED-uri, care-ți arată calea de a bea chiar în întuneric.

https://www.kickstarter.com/projects/ryangrepper/coolest-cooler-21st-century-cooler-thats-actually

 

Comentarii

Lasa un comentariu