oct. 31

Equity crowdfunding-ul in SUA

Titlul III este unul dintre dispozițiile JOBS Act - “Jumpstart Our Business Startups Act” semnate de președintele Obama în 2012. Cu toate acestea, SEC este în proces de revizuire a acestei prevederi, care se referă la norme și facilități fiscale pentru equity crowdfunding.

                                

Titlul III ar permite investitorilor care nu sunt acreditați să participe la equity crowdfunding (care este tranzacționarea de valori mobiliare pentru start-up și companii nelistate). În prezent, equity crowdfunding-ul este limitat la investitorii (persoane fizice ce câștigă mai mult de 250.000 dolari pe an) care îndeplinesc condițiile, dar aceștia sunt doar 1% din populația americană. Această dispoziție are potențialul de a rezolva problema veche a ”business ventures” care au nevoie de a mobiliza capital. Dacă Titlul III intră în vigoare, este posibil ca întreprinderile să vândă până la 1 milion dolari în titluri de valoare, într-o perioadă de 12 luni. Unele state au adoptat propriile derogări pentru equity crowdfunding, în scopul de a accelera crearea de locuri de muncă. Primele state care au deschis calea către această opțiune au fost Kansas și Georgia. Cele mai multe dintre reglementările acestor state reflectă îndeaproape reglementările federale. Statutul actual al titlului III din octombrie 2014 a fost adoptat în mai multe state, doar în Florida și Carolina de Nord aceste facilități fiscale au fost respinse. Cu toate acestea, aceste dispoziții la nivel de stat au rolul de a evidenția guvernului federal ce nivel de reglementare funcționează cel mai bine. E doar o chestiune de timp înainte ca fiecare stat să adopte dispoziții similare sau titlul III să intre în vigoare la nivel federal.

Decizia finală cu privire la titlul III se va lua de către SEC, luând în considerare avantajele și complexitatea pe care o poate aduce afacerilor mici. Între timp, statele care văd nevoia de a crea o nouă metodă de strângere de fonduri pentru a ajuta micile afaceri, iau deja măsuri și încercă să limiteze riscul investitorilor.

http://masscatalyst.com/news/what-is-title-iii-equity-crowdfunding/

Comentarii

Lasa un comentariu