nov. 23

Investiti in Companii !

Întâlnirea anuală dedicată acționarilor și investitorilor ce a avut loc în 21 și 22 noiembrie la Palatul Congresului din Paris, a găzduit un spațiu de expunere pentru start-up-urile ce doresc finanțare și care astfel, își expun ideile în fața publicului participant dar, în același timp s-a prezentat și un sondaj realizat cu scopul de a evalua și a înțelege comportamentul companiilor de finanțare franceze și a investitorilor individuali. Potrivit sondajul 80% dintre francezii sunt gata să investească în afaceri.                                                                                                  

Evenimentul s-a organizat în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SmartAngels.fr care, odată cu intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru platformele de finanțare participativă, a reușit să finalizeze un proiect în care a atras investitori cunoscuți, și anume Xavier Niel, Jacques-Antoine Granjon de la Vente-Privee, sau Denis Payre fondatorul Business Objects. Acesta este un semnal puternic pentru piață și va duce la consolidarea finanțării participative în lunile următoare. "                                                                                           

"Ideea întâlnirii din acest an este de a convinge persoanele participante de importanța investițiilor în întreprinderi, pentru a sprijini economia reală", a declarat Blandine Fischer, directorul evenimentului din Paris. Organizatorii și-au propun un număr record de 11  întâlniri ale acționarilor cu directori de top de la GDF Suez, Carrefour, Saint-Gobain si Lafarge. În plus, ca în fiecare an, studenții au participat în număr mare, prin parteneriatele încheiate cu școlile de afaceri.                                          

"Unul dintre punctele forte este capacitatea de a colecta mari angajatori care vin să se întâlnească cu micii investitori", spune Fischer Blandine. Întâlnirea este, de asemenea, o oportunitate de a descoperi noi produse financiare, cum ar fi crowdfunding-ul, care atrage publicul mai tânăr, ce este în plină expansiune.

"Acționarul de mâine este studentul și tânărul activ de azi", spune Blandine Fischer.

 

http://www.francetransactions.com/actualites/Actionaria-2014-21-et-22-novembre-2014-un-espace-crowdfunding-pour-la-premiere.html

 

Comentarii

Lasa un comentariu