dec. 02

„Finantarea alternativa” in atentia marilor grupuri financiare

Gama de instituții financiare care se implică în așa-numita "Finanțare alternativă" se va extinde până la un punct la care va trebui să se renunțe la porecla "alternativă".

Într-un raport privind piața de finanțare la nivel mondial, datele din trimestrul 2 al anului  2014 arată că aproximativ o cincime din companiile nou intrate sunt instituții financiare, precum ar fi firmele de Equity, Venture Capital sau băncile de investiții.Acești actori operează pe piata platformelor online, cum ar fi site-urile de crowdfunding pe bază de acțiuni, dar cu oferte de valori mari – de obicei în intervalul  50- 100 milioane de dolari - și beneficiază de o mai mare transparență și eficiență.                                                                                                                           Un număr tot mai mare de fonduri de pensii participă pe piețele de finanțare on-line în două moduri. Prima modalitate în care fondurile de pensii se implică în finanțarea alternativă este prin administratorii de fonduri de pensii, care încep să joace un rol în calitate de investitori instituționali în aceste platforme. Clienții Crowd Valley, care se identifică drept brokeri-dealeri, firmele private de capital sau firmele de capital de risc, de exemplu, de multe ori lucrează cu fonduri de pensii, fie direct, fie indirect, prin intermediul grupurilor consultative. Acești investitori instituționali, de multe ori, nu au același tip de profil ca investitorii individuali mai mici, dar ei urmează căi foarte asemănătoare, în scopul de a-și exprima interesul într-o investiție.În al doilea rând, în unele țări, fondurile de pensii sunt folosite, de către directorii de companii, ca instrumente pentru a genera capital de lucru suplimentar. De exemplu, Pension-Led Funding (PLF) este un produs oferit în Marea Britanie, care permite proprietarilor de afaceri sau directorilor să utilizeze punctele de pensie acumulate pentru a obține capital în activitatea lor.

După cum se arată în „Understanding Alternative Finance” (Raportul Regatului Unit pentru Finanțarea Alternativă în Industrie 2014, Nesta, 2014), companiile care au beneficiat de PLF în ultimul an sunt în general întreprinderi mici, 60% dintre ele având în media cinci angajați sau mai puțini. Datele sugerează că valoarea medie asigurată de o societate prin PLF a fost de aproximativ 70.000 de lire sterline (110.000 dolari).

În această industrie în plină dezvoltare, este inevitabil ca instituțiile financiare mari să nu aibă interese, să nu participe în mod activ și să dezvolte noi modele de afaceri inovatoare. Vedem tot mai multe dovezi ale colaborarii între lideri emergenți ai pieței „finanțării alternative" și grupurile financiare dezvoltate.

 

http://www.crowdvalley.com/news/two-ways-your-pension-fund-is-participating-in

Comentarii

Lasa un comentariu