mar. 22

Crowdfunding pentru agricultura

Aflată în plină dezvoltare, industria crowdfunding s-a îmbogățit cu o nouă platformă, intitulată MiiMOSA ce își propune să finanțeze sectorul agricol, un mediu dinamic și plin de probleme. Bere manufacturată, grădinăritul de tip bio, turismul agricol, precum și toate  proiectele de cultivare naturală a produselor vor putea găsi  fonduri de la diverse persoane fizice de pe un site care este dedicat în întregime lor. MiiMOSA a fost lansat în 27 octombrie  și inaugurat  în 6 noiembrie, un adevărat eveniment pentru industria de profil.

La originea acestei inițiative se află Florian Breton, un tânăr de 31 de ani, fost jurnalist de televiziune. Provenit dintr-o familie de viticultori și sensibil la problemele domeniului, dar la curent cu dezvoltarea crowfunding-ului în Franța, el a decis să conexeze cele două lumi, iar ideea i-a venit la un protest de stradă al consumatorilor care voiau o apropiere de producători și scurtarea circuitelor comerciale.

„M-am întâlnit cu sindicatele de profil, cu reprezentanții camerelor agricole, dar și cu fermierii pentru a afla nevoile lor. Toți mi-au mărturisit dificultatea în găsirea de bani, mișcarea greoaie a dosarelor de finanțare. O abordare locală le-ar permite să aleagă parteneri cunoscuți, prin camerele agricole în special, ca parteneri morali, care vor face cunoscuta platforma MiiMOSA. Iar scopul este clar de a crea un nou canal de finanțare pentru agricultură și produse alimentare, care să completeze sprijinul Europei,  statului și al băncilor”, afirmă tânărul fermier reconvertit.

 Sursa: http://business.lesechos.fr/entrepreneurs/financer-sa-creation/miimosa-le-crowdfunding-a-l-assaut-de-l-agriculture-104978.php

Comentarii

Andrei Stan
avatar
Creat pe: 07.11.2017 23:28
Noi care suntem din România putem depune proiectul pe miimosa?

Lasa un comentariu