iun. 22

Andy Murray colaborează cu platforma de equity crowdfunding Seedrs

de Lioara Nistor

Sportivul Andy Murray, locul al treilea în lume la tenis, a semnat un parteneriat cu platforma londoneză de equity crowdfunding Seedrs, iar rolul său va fi să consilieze proiectele de sănătate, sport și tehnologie găzduite de platformă. În acest sens, el își va folosi poziția de sportiv de clasă mondială pentru a fi „"ochii și urechile de pe teren" ale acestei afaceri”, a spus purtătorul de cuvânt al Seedrs.  Aceasta este o platformă de equity crowdfunding ce permite utilizatorilor să investească mai puțin de 10 lire sterline sau 10 € în afacerile pe care ei le aleg și permite startup-urilor și întreprinderilor consacrate să-și mărească investițiile cu fonduri adunate de la prieteni, familie, clienții, business angels și alți investitori independenți. Platforma oferă trei tipuri de campanii de investiții de capital: equity, fonduri și campanii convertibile. Seedrs lucrează după sistemul „totul sau nimic”, este platforma de unde companiile nu primesc nicio finanțare, cu excepția cazului în care ating obiectivul de investiții declarat, dar companiile au posibilitatea de a primi mai mult decât au cerut inițial într-un proces numit "overfunding".

Prin Seedrs, Murray va investi în startup-uri și întreprinderi aflate în stadiu incipient, ajutând afacerea - care este deschisă către toți investitorii și antreprenorii din Europa. Deși este parte din consiliului consultativ al platformei, Murray nu va sfătui investitorii individuali și nu va recomanda anumite campanii. "Am fost întotdeauna interesat de investiții, precum și de posibilitatea de a mă implica într-un mod inovator, de a sprijini startup-urile britanice", a spus Murray. "La fel de important a fost să lucrez cu oameni în care am încredere și care au înțeles pe deplin responsabilitatea uriașă de gestionare a baniilor investitorilor", a adăugat el. Starul multi-milionar detine propria sa agenție de management și are un portofoliu de proprietăți, care include și Cromlix Hotel din Kinbuck, Scoția. Jeff Lynn, CEO și co-fondator al Seedrs, îl descrie pe Murray ca "partenerul perfect pentru Seedrs". "El reprezintă combinația exactă de calități pe care antreprenorii trebuie să le aibă pentru a avea succes: determinare, integritate și calificare", a spus Lynn. "Credem că putem aduce o perspectivă diferită în anumite aspecte ale comunității de afaceri în domeniul sănătății, sportului și tehnologiei."

De la lansarea sa în iulie 2012, Seedrs susține că a crescut cu 15% în fiecare lună. Se așteaptă să finanteze mii de companii în valoare de sute de milioane de lire sterline în fiecare an. Equity Crowdfunding-ul implică strângerea de fonduri prin investiții mici de la un număr mare de oameni, prin platforme online. Acesta a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani, fiind o alternativă la finanțarea tradițională. Potrivit unui raport al Massolution, piața de crowdfunding a crescut cu 167% în 2014, iar platformele au colectat  10,6 mld £. Industria se va dubla în acest an la $ 34.4bn.

http://www.theguardian.com/small-business-network/2015/jun/08/andy-murray-crowdfunding-firm-seedrs

 

Comentarii

Lasa un comentariu