sep. 03

Helsinki - Crowd Dialog Europe

de Lioara Nistor

In 27 august, la Helsinki, a avut loc prima intalnire internationala din cadrul Crowd Dialog Europe, un format creat de germanul Michael Gebert, iar tema principala a conferintei a  fost conceptul de crowdeconomy in diversele sale forme de utilizare: crowdsourcing, crowdfunding si crowdinnovation.

Potrivit presedintelui Asociatiei Italiene de Equity Crowdfunding, Alessandro Maria Lerro, evenimentul s-a bucurat de un interes sporit, fiind prezenti peste 300 de participanti activi in domeniu din 23 de tari, care au impartasit propriile experiente si au discutat fenomenul in sesiuni si retele de dezbateri. Dintre subiectele abordate nu puteau lipsi dificultatile pe care le intampina sectorul de crowfunding generate de barierele legistative din statele membre ale UE.                                                                                                      

Prezent la reuniune, comisarul pentru economia digitala Gunther Oettinger si-a exprimat increderea in crowdfunding ca instrument esential de sprijinire a IMM-urilor pentru iesirea din criza economica, dar a luat la cunostinta despre intarzierea nepermisa a Comisiei Europene, care a declarat in repetate randuri ca nu va interveni cu masuri de armonizare legislativa intre state in primii doi ani. Ca fapt notabil, s-a retinut autorizarea platformei finlandeze Invesdor ca prima care poate functiona ca o platforma de equity crowdfunding in intreaga Uniune Europeana. Ministrul francez pentru inovatie digitala, Axelle Lemaire a menționat un raport al Goldman Sachs, care arata ca băncile au pierdut o mare parte a pieței de credit din Franța în favoarea platformelor de crowdfunding. Oliver Gajda, director executiv al ECN (European Crowdfunding Network), a mentionat sistemul bancar printre adversarii equity crowdfunding-ului.

http://www.economyup.it/blog/3054_non-c-e-ancora-un-europa-degli-investimenti-dal-basso.htm                

Comentarii

Lasa un comentariu