iul. 01

Crowdfundingul imobiliar spaniol ia avânt

de Lioara Nistor

Investiția imobiliară, intră în forță și devine marea noutate din industria crowdfunding-ului spaniol. În urma cu un an, nu exista nici una dintre cele trei platforme care operează astăzi în Spania, considerate forme generatoare de bani și de active pentru investitorii spanioli.

Platforma Housers, una dintre cele trei, pune la dispozitia investitorilor o oportunitate de investire constând din două case în cartierul Malasaña din Madrid. În conformitate cu informațiile de pe site, aceste proprietăți imobiliare au o valoare de piață ce ajunge la 508,449 euro și se încearcă obținerea unui randament de închiriere de 6,66%. Această platformă, în doar un an de activitate, a ajuns o alternativă reală în peisajul investițional madrilean, colectând peste 6 milioane de euro, printr-o comunitate de 12,687 investitori.

Inveslar este o altă platformă de crowdfunding imobiliar din Spania, inființată la Girona. În prezent, dezvoltă oportunități de investiții în Barcelona, cu o țintă de vânzare 159,249 euro și vizează un profit din închirieri de 6,05%. Inveslar, deși și-a început activitatea în 2016, a reușit să strângă peste 270.000 euro și a vândut deja un activ imobiliar finanțat prin crowdfunding.

A treia opțiune, din domeniul crowdfundingului imobiliar, este platforma Privalore. Aceasta oferă în prezent, ca oportunitate de investire, o casa de 110 m2, cu o țintă de finanțare de 100.000 euro prin crowdfunding și se asteapta un profit anual de 15,7%.

Sursa: http://crowdemprende.com/oportunidades-de-inversion-en-equity-crowdfunding-en-espana/

 

Comentarii

Lasa un comentariu