sep. 05

Crowdfunding în teritoriu

de Lioara Nistor

În această vară, asociația Financement Participatif France (Finanțare Participativa Franța) a organizat, la Palatul Luxemburg, un seminar pe tema "Finanțarea participativă și teritoriile", susținut de Philippe Adnot, senator al provinciei Aube, sub patronajul Ministerului Economiei, Industriei și al Domeniului Digital.

Reprezentanți ai platformelor de crowdfunding, sprijinitori și finanțatori ai inițiatorilor de proiecte, precum și reprezentanți ai comunităților locale s-au întâlnit pentru a discuta realitățile și provocările crowdfundingului (finanțării participative), a-și pune întrebări cu privire la durabilitatea acestui sector, a prezenta inițiative și activități de promovare de pus în aplicare la nivel local și a face vizibile evenimente locale și instrumente de sprijin pentru dezvoltarea de proiecte, indiferent dacă sunt de interes comercial sau general.

Întâlnirea a fost o bună oportunitate de a prezenta o cartografiere a diferitelor parteneriate dezvoltate la nivelul comunelor, departamentelor, regiunilor ... și pentru a reaminti actorilor locali rolul lor în asistarea inițiatorilor de proiecte de crowdfunding pentru a facilita proliferarea acestor inițiative. A fost, de asemenea, o oportunitate de a arăta că și comunitățile locale pot profita pentru a  finanța proiecte dorite de cetățeni, de a crea o dinamică colectivă și a implica localnicii, oferindu-le oportunități de a sprijini proiectele pe care doresc să le concretizeze.

http://financeparticipative.org/evenements/finance-participative-et-territoires-le-27-juin-2016/

 

Comentarii

Lasa un comentariu