nov. 11

Crowdfunding-ul se vrea reglementat si in Rusia

de Lioara Nistor

Banca Centrală a Rusiei (CBR) a inițiat un grup de lucru cu experți de la mai mult de zece platforme de crowdfunding pentru dezvoltarea unui cadru de reglementare pentru finantarea participativa. Propunerile vor deveni în cele din urmă un nucleu al unui cadru de reglementare, care va fi dezvoltat de către banca centrală.

În prezent, în Rusia, sectorul emergent de crowdfunding reprezintă mai puțin de 500 de milioane de ruble ( 7748.755 USD ), cu o volatilitate ridicată și  disproporțiii mari intre  diferitele forme de manifestare.

"Ne-am bazat conceptul de legiferare a crowdfunding-ului pe reglementarea,  supravegherea riscurilor și luarea în considerare a nevoilor participanților la piață care se confruntă cu dificultăți în accesarea unor surse de finanțare", a explicat Mihail Mamuta, șeful Serviciului pentru protecția serviciilor financiare ale consumatorilor și acționarilor minoritari. "Cu toate acestea, avem timp suficient, pentru că piața de crowdfunding este încă în curs de dezvoltare și trebuie să mai crească în volum."

Banca Centrală a Rusiei a remarcat faptul că activitatea de crowdfunding ar trebui să fie reglementată pe trei direcții principale:

  • Reglementarea activității platformelor de crowdfunding și stabilirea cerințelor pentru proprietarii și managerii acestora;
  • Determinarea cerințelor pentru emitenții de valori mobiliare (oferite prin intermediul platformelor) și pentru susținători;
  • Determinarea cerințelor pentru inițiatorii și investitorii care utilizează platformele de crowdfunding. "

Serviciul pentru protecția serviciilor financiare ale consumatorilor și acționarilor minoritari, consideră că reglementarea crowdfunding-ului ar trebui introdusă treptat. Protecția drepturilor de consumator rămâne o prioritate în dezvoltarea cadrului de reglementare.

 

https://www.crowdfundinsider.com/2016/11/92329-media-res-central-bank-russia-developing-crowdfunding-regulation/

Comentarii

Lasa un comentariu