oct. 10

Care este viitorul equity crowdfunding-ului?

de Lioara Nistor

Cea mai reprezentativă platformă de finanțare participativă din Israel, Ourcrowd, prin care s-au finalizat cu success 17 proiecte in ultimii 5 ani (potrivit unui raport recent),  a anunțat deschiderea unei noi sucursale în Madrid, deoarece consideră Spania „gateway-ul către America de Sud". Compania, care are deja o prezență globală prin intermediul birourilor sale din SUA, Canada, Australia și Singapore, a semnat, de asemenea, un parteneriat de afaceri cu Cardumen Capital, un fond de investiții spaniol-israelian care face investiții în tehnologie.

Cea mai recentă alianță a platformei Ourcrowd le urmează cele pe care le are deja cu United Overseas Bank Limited (UOB) din Singapore, The National Australia Bank (NAB) din Australia si The Shanghai Commercial & Savings Bank (SCSB) din Taiwan. Cu toate acestea, Ourcrowd nu este singura platformă de equity crowdfunding care a reușit expansiunea internațională.

Concurența se intensifică

În Marea Britanie, de exemplu, Crowdcube, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din țară, a raportat recent 70 de proiecte listate în trimestrul III 2017. În plus, compania a anunțat un nou parteneriat cu platforma americană SeedInvest, pentru ca investitorii englezi sa aiba acces la piața americană.

În nord, platformele FundedByMe și Invesdor, promovează planurile de internaționalizare. FundedByMe a anunțat recent începerea operațiunilor în America de Sud prin intermediul filialei sale din Mexic, precum și deschiderea unui nou birou în Dubai pentru a prelua conducerea pieței EAU în parteneriat cu asociatul său finlandez, Around / Privanet, confirmând astfel că piata de equity crowdfunding inregistreaza o creștere extraordinară în regiunea APAC. Invesdor, care se definește ca fiind „cea mai mare platformă de equity crowdfunding în regiunea nordică din punct de vedere al volumului și cifrei de afaceri", continuă să se concentreze asupra proiectelor nordice, lansate în Suedia prin campania Sharpfin.

Lasse Mäkelä, CEO al Invesdor, a susținut că Suedia va fi o piață importantă pentru platforma finlandeză spunând: „Investitorii suedezi sunt foarte experimentați și am aflat că sunt interesați de cat mai multe investiții alternative".

Ce urmează?

Pe de o parte, aceste mișcări strategice sugerează că equity crowdfunding-ul a fost intotdeauna global. Pe de altă parte, platformele de crowdfunding sunt cautate din ce în ce mai mult prin internaționalizare ca o modalitate de a stimula diversificarea ofertelor de investiții.  În timp ce Crowdcube, de exemplu, a optat pentru o alianță de acces, FundedByMe a ales o abordare complementară, în timp ce Ourcrowd a utilizat o combinație a celor două.

Prin urmare, aceste parteneriate ridică o întrebare-cheie: din moment ce alianțele aduc împreună societățile de crowdfunding, ar putea această tendință să reprezinte un nou pas către crearea noilor conglomerate financiare în următorul deceniu?

 

https://themarketmogul.com/crowdfunding-future/?hvid=3N1vEi

Comentarii

Lasa un comentariu