Blog

feb. 02

Proiecte de crowdfunding reusite in domeniul tehnologic

În fiecare an, în luna ianuarie, companii din întreaga lume se întâlnesc în Las Vegas, la Consumer Electronics Show (CES), pentru a-și prezenta cele mai recente inovații revoluționare. CES atrage companii mari și mici deopotrivă, dornice să-și arate progresele și realizările în domeniul electronicii și tehnologiei. CrowdCrux prezintă câteva proiecte ale companiilor prezente la CES, reușite prin crowdfunding:

1. Carbon Flyer – Proiect pentru care s-a cerut 50.000 dolari, pentru a finanța producția unei drone din fibră de carbon, cu un aparat de fotografiat la bord și control prin Bluetooth, a depășit așteptările de strângere de fonduri, obținând o susținere de 271.000 dolari. Compania care a proiectat Carbon Flyer, Trident Design este cunoscută pentru proiectarea Coolest Cooler și Quickey.

2. ChargeAll  -  Proiectul cu un obiectiv de 30.000 dolari, a obținut 325.922 dolari pentru un acumulator portabil cu mai multe prize pentru diferite dispozitive.

3. Flic - În primele 30 de ore, proiectul a colectat  peste 550.000 dolari, obiectivul fiind de 80.000 dolari. Banii din această campanie vor fi folosiți pentru a produce un buton inteligent wireless, care declanșează diferite capacități telefonice cu o simplă apasare a acestui dispozitiv. Este capabil să controleze luminile dintr-o clădire, să fotografieze, având multe alte acțiuni preprogramate, precum și integrarea cu aplicațiile existente și care pot să permită utilizatorului să adauge acțiuni personalizate. Potrivit lui Amir Sharifat, cofondator și COO, secretul din spatele succesului Flic a fost "că am construit cu entuziasm o comunitate puternică înainte de a lansa produsul."

4. iSkn – Campania ISketchnote (iSkn) a obținut 346.127 dolari dintr-un obiectiv de 35.000 dolari pentru  un dispozitiv care creează o versiune digitală a unei schițe sau desen pe tabletă, în timp ce desenul în versiune fizică se face pe o bucată de hârtie. Managerul produsului Clément Rosset spune că ”deși finanțarea a depășit toate așteptările, scopul campaniei nu a fost de a strânge fonduri în primul rând, ci mai degrabă, de a găsi o comunitate pentru a îmbunătăți și a crea produsul ideal”.

5. LaMetric Dashboard and Speaker – Cel mai nou produs în domeniul tehnologiei audio, este un difuzor stereo cu Bluetooth și un tablou de bord WiFi compatibil cu iOS și Android. Acest proiect a colectat 370.001 dolari, obiectivul fiind de 69.000 dolari. LaMetric oferă un ticker inteligent personalizabil pentru a prezenta notificări și informații importante utilizatorilor.

6. Lima - Campania Lima a colectat 1.229.074 dolari dintr-un obiectiv de 69.000 dolari, pentru a finanța un dispozitiv ce permite unui utilizator să acceseze toate fișierele unor dispozitive, indiferent de locul unde sunt situate pe fiecare dispozitiv.

7. Lume Cube - În primele 72 de ore de la lansare, proiectul Lume Cube cu un obiectiv de 56.000 dolari, a obținut 229.517 dolari pentru a finanta productia de lumini wireless incredibil de strălucitoare care pot fi controlate prin intermediul unei aplicații pentru mobil. Produsul cu o putere de 1.500 lumeni, este destinat fotografilor și cameramanilor.

8. Core - Cea mai mare campanie de crowdfunding din istoria Canadei, o colectat 1.142.079 dolari, cu un obiectiv de doar 48.000 dolari. Campania Core a obținut bani pentru a produce un sistem de boxe wireless în cazul în care mai multe boxe pot fi controlate de o singură aplicație mobilă.

9. Uno Noteband- Această campania a obținut 104.984 dolari, dintr-un obiectiv de 50.000 de dolari, pentru a finanța o brățară inteligentă cu capacitatea de a urmări activitatea la fitness, de a efectua apeluri, de a verifica e-mailurile și multe altele. Similar cu alte campanii crowdfunding, scopul campaniei nu a fost numai de a obține finanțare, dar și de a dobândi noi clienți.

 

http://www.crowdcrux.com/ces-2015-9-crowdfunded-companies-share-secret-fundraising-tips/

 

ian. 15

Primul site de crowdfunding imobiliar

În Elveția, există atât proiecte culturale cât și start-up-uri. Însă, când platformele de crowdfunding se înmulțesc, proprietățile imobiliare intră în ”hora” finanțării participative. Prima platformă elvețiană dedicată construcțiilor s-a născut în timpul Serbărilor din Lugano.          Swiss-crowd, „este primul site de acest gen care acoperă Italia", a declarat Augusto Vecchi, fondator și președinte al companiei publicitare Abacus International, ce se află la originea acestei inițiative.

O primă clădire de lux a fost vândută în Lugano. Alte proiecte sunt supuse subscrierii, de exemplu, reședința de 30 de apartamente din stațiunea Courmayeur, Italia, pentru 13 de milioane de euro. "Suntem o platformă hibrid, noi nu percepem direct bani, dar reunim până la 20 de investitori, o limită stabilită de lege, a declarat liderul. Apoi, ei semnează actele în fața unui notar, care stabilește ipoteca pentru părțile implicate. Comisionul nostru, nu trebuie să depășească 5% din suma finală primită de către proprietar."

Dacă patru brokeri francofoni au refuzat să comenteze cu privire la această nouă competiție, mărturisind adesea ignoranța lor în privința fenomenului, Lorenzo Pedrazzini, Partener la AMI-Colliers International din Geneva, consideră crowdfunding-ul dificil să pus în aplicare în domeniul imobiliar: " punerea în comun a ipotecii, cu oameni care, în plus, nu se cunosc, poate să genereze lucruri foarte complicate, începând cu aspectele administrative." Cu toate acestea, pentru un specialist, platforma Swiss-Crowd seamănă mai mult cu un apel de fonduri de crowdfunding. Pentru el, acest tip de abordare ar avea mai multă influență într-o piață refractară. "Dar acest lucru este departe de cazul de astăzi: tarifele sunt mici și băncile sunt lacome când e vorba de credite ipotecare", spune Lorenzo Pedrazzini.

Mișcarea a luat amploare în Statele Unite, cu actori precum Realty Mogul sau Fundrise. Acest ultim start-up permite tuturor să investească în imobiliare, indiferent de nivelul veniturilor. Astfel, pe această platformă, contribuția minimă este de 100 de dolari, dar de multe ori această sumă se învârte în jurul a 1000 dolari. Randamentul anual privind investițiile este între 7 și 12% la Fundrise. Promisiunile la Swiss-Crowd, depășesc 6%. În Franța, site-urile generaliste de crowdfunding, cum ar fi Wiseed sau Anaxago, au deschis câte o secțiune dedicată construcțiilor și un jucător axat pe imobiliare, numit Lymo, s-a înființat în 2013.

 

http://app.letemps.ch/Facet/folder/Uuid/74c671ec-94f5-11e4-a324-342caa6c994c/Premier_site_de_financement_immobilier_participatif

 

dec. 29

Conventia anuala European Crowdfunding Network

The European Crowdfunding Network (ECN) a organizat convenția anuală din 11-12 decembrie, care s-a desfășurat la sediul BpiFrance din Paris. Întâlnirea, una de mare success, a captat atenția unei palete largi de participanți: platforme, autorități de reglementare, politicieni și avocați din industria de profil, reușind să revizuiască și să împărtășească diverse perspective globale a fenomenului de crowdfunding.                       Prezentarea din deschiderea convenției a aparținut lui Madi Sharma, membru al Comitetului Economic și Social European, care își desfășoară activitatea în Grupul Madi. Sharma și-a expus experiența personală, ea găsind sprijin și resurse financiare la prieteni și familie, fapt ce a condus la o afacere de succes și la investiții în mai multe domenii. Ea consideră că antreprenorii doresc schimbarea, iar „crowdfundingul este o soluție și un instrument pentru a crea locuri de muncă și inovare".                                                                                                                      

Oliver Gajda a vorbit despre provocările unui mediu de reglementare fragmentat. Fiecare țară europeană se ocupă de crowdfunding într-un mod diferit. Diferența dintre țări și cultura acestora este un obstacol, dar există speranță pentru o abordare pan-europeană, la un moment dat, în viitor.  Cu tot mai puține mari companii și cu creșteri economice provenind în cea mai mare parte de la IMM-uri, este necesar să se recunoască necesitatea de a completa deficitul de capital și de a combate decalajul la finanțare estimat la 2 trilioane €. Concluzia a fost că a sosit timpul de a permite ca noi forme de finanțare să înflorească.

 http://www.crowdfundinsider.com/2014/12/60118-european-crowdfunding-network-hosts-hit-convention-paris/

 

 

 

dec. 07

Crowdfundingul implicat in privatizarea aeroportului din Toulouse

De Viorel Nistor

O platforma locală de crowdfunding s-a implicat în procesul de privatizare a aeroportului din Toulouse, aflat în plină desfășurare. La ofertarea, de către statul francez, a unui pachet de 49.9% din deținerile la aeroport, au apărut patru competitori: un consorțiu canadiano-chinez, fondul de investiții Cube, concernul Vinci și Aeroportul Paris. Invocând naționalitatea investitorilor, profilul acestor fonduri, lipsa de transparență a strategiei de dezvoltare și posibile conflicte de interese, platforma de crowdfunding Wiseed a lansat un apel de subscriere pentru a împiedica privatizarea aeroportului Toulouse-Blagnac. În acest sens, ei au declanșat operațiunea „Să cumpărăm Aeroportul din Toulouse” ("Rachetons l'aéroport de Toulouse"), adresată atât cetățenilor locali, cât și călătorilor și beneficiarilor serviciilor oferite de aeroport. În opinia conducătorilor platformei Wiseed, fiecare opozant al privatizării ar putea să dețină o parte din capitalul aeroportului. La momentul inițial, inaintea subscrierii propriu-zise, apelul, lansat sub forma unui sondaj, viza intenția cetățenilor în această direcție. De menționat că există în această afacere, care a stârnit controverse și proteste în sânul societății franceze, și alți actori care se opun privatizării, dar care nu sunt destul de convingători din cauza lipsei resurselor financiare.

.

În 4 decembrie, guvernul francez a anunțat intenția de a vinde 49,9% din cele 60% deținute la aeroport către consorțiul chinez Symbiose pentru suma de 308 milioane de euro. Fără a face publică o strategie clară, dar, probabil, pentru a calma spiritele, investitorii chinezi aflați în spatele afacerii au anunțat intenția de a retroceda, în favoarea unui investitor francez, o parte din capitalul de 49,9%, până la un maximum de 16%. Aici ar putea interveni decisiv platforma de crowdfunding menționată, care a reușit, în circa două săptămâni, să adune, în cadrul operațiunii „Să cumpărăm Aeroportul din Toulouse”, 18 milioane de euro sub formă de promisiuni de investiție și care ar trebui să facă o ofertă concretă președintelui Consiliului Regional.

Pentru acest pachet de acțiuni se află în competiție și alți investitori locali, precum o bancă, iar autoritățile locale și regionale extind sfera căutării, susținând că nu îi interesează atât profitul, cât faptul ca actorii locali să poată lua parte la deciziile strategice privind gestionarea afacerii.

 

http://www.latribune.fr/entreprises-finance/services/transport-logistique/20141119trib400e70c76/une-operation-de-crowdfunding-pour-racheter-l-aeroport-de-toulouse.html

http://www.latribune.fr/regions/midi-pyrenees/20141205trib8181f3c04/aeroport-toulouse-blagnac-quelle-est-la-strategie-des-fonds-d-investissements-chinois.html

dec. 02

„Finantarea alternativa” in atentia marilor grupuri financiare

Gama de instituții financiare care se implică în așa-numita "Finanțare alternativă" se va extinde până la un punct la care va trebui să se renunțe la porecla "alternativă".

Într-un raport privind piața de finanțare la nivel mondial, datele din trimestrul 2 al anului  2014 arată că aproximativ o cincime din companiile nou intrate sunt instituții financiare, precum ar fi firmele de Equity, Venture Capital sau băncile de investiții.Acești actori operează pe piata platformelor online, cum ar fi site-urile de crowdfunding pe bază de acțiuni, dar cu oferte de valori mari – de obicei în intervalul  50- 100 milioane de dolari - și beneficiază de o mai mare transparență și eficiență.                                                                                                                           Un număr tot mai mare de fonduri de pensii participă pe piețele de finanțare on-line în două moduri. Prima modalitate în care fondurile de pensii se implică în finanțarea alternativă este prin administratorii de fonduri de pensii, care încep să joace un rol în calitate de investitori instituționali în aceste platforme. Clienții Crowd Valley, care se identifică drept brokeri-dealeri, firmele private de capital sau firmele de capital de risc, de exemplu, de multe ori lucrează cu fonduri de pensii, fie direct, fie indirect, prin intermediul grupurilor consultative. Acești investitori instituționali, de multe ori, nu au același tip de profil ca investitorii individuali mai mici, dar ei urmează căi foarte asemănătoare, în scopul de a-și exprima interesul într-o investiție.În al doilea rând, în unele țări, fondurile de pensii sunt folosite, de către directorii de companii, ca instrumente pentru a genera capital de lucru suplimentar. De exemplu, Pension-Led Funding (PLF) este un produs oferit în Marea Britanie, care permite proprietarilor de afaceri sau directorilor să utilizeze punctele de pensie acumulate pentru a obține capital în activitatea lor.

După cum se arată în „Understanding Alternative Finance” (Raportul Regatului Unit pentru Finanțarea Alternativă în Industrie 2014, Nesta, 2014), companiile care au beneficiat de PLF în ultimul an sunt în general întreprinderi mici, 60% dintre ele având în media cinci angajați sau mai puțini. Datele sugerează că valoarea medie asigurată de o societate prin PLF a fost de aproximativ 70.000 de lire sterline (110.000 dolari).

În această industrie în plină dezvoltare, este inevitabil ca instituțiile financiare mari să nu aibă interese, să nu participe în mod activ și să dezvolte noi modele de afaceri inovatoare. Vedem tot mai multe dovezi ale colaborarii între lideri emergenți ai pieței „finanțării alternative" și grupurile financiare dezvoltate.

 

http://www.crowdvalley.com/news/two-ways-your-pension-fund-is-participating-in

nov. 23

Investiti in Companii !

Întâlnirea anuală dedicată acționarilor și investitorilor ce a avut loc în 21 și 22 noiembrie la Palatul Congresului din Paris, a găzduit un spațiu de expunere pentru start-up-urile ce doresc finanțare și care astfel, își expun ideile în fața publicului participant dar, în același timp s-a prezentat și un sondaj realizat cu scopul de a evalua și a înțelege comportamentul companiilor de finanțare franceze și a investitorilor individuali. Potrivit sondajul 80% dintre francezii sunt gata să investească în afaceri.                                                                                                  

Evenimentul s-a organizat în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SmartAngels.fr care, odată cu intrarea în vigoare a cadrului legislativ pentru platformele de finanțare participativă, a reușit să finalizeze un proiect în care a atras investitori cunoscuți, și anume Xavier Niel, Jacques-Antoine Granjon de la Vente-Privee, sau Denis Payre fondatorul Business Objects. Acesta este un semnal puternic pentru piață și va duce la consolidarea finanțării participative în lunile următoare. "                                                                                           

"Ideea întâlnirii din acest an este de a convinge persoanele participante de importanța investițiilor în întreprinderi, pentru a sprijini economia reală", a declarat Blandine Fischer, directorul evenimentului din Paris. Organizatorii și-au propun un număr record de 11  întâlniri ale acționarilor cu directori de top de la GDF Suez, Carrefour, Saint-Gobain si Lafarge. În plus, ca în fiecare an, studenții au participat în număr mare, prin parteneriatele încheiate cu școlile de afaceri.                                          

"Unul dintre punctele forte este capacitatea de a colecta mari angajatori care vin să se întâlnească cu micii investitori", spune Fischer Blandine. Întâlnirea este, de asemenea, o oportunitate de a descoperi noi produse financiare, cum ar fi crowdfunding-ul, care atrage publicul mai tânăr, ce este în plină expansiune.

"Acționarul de mâine este studentul și tânărul activ de azi", spune Blandine Fischer.

 

http://www.francetransactions.com/actualites/Actionaria-2014-21-et-22-novembre-2014-un-espace-crowdfunding-pour-la-premiere.html

 

nov. 07

Equity Crowd Funding and Venture Capital

Participanții la întâlnirea ”Equity Crowd Funding and Venture Capital - Mitul, realitatea și ce este adecvat pentru afacerea dvs.”, ce are loc în 24-25 noiembrie în Malaezia, vor discuta despre:

  • cum funcționează platformele de equity crowdfunding și modul în care acestea diferă de sursele tradiționale de finanțare;
  • avantajele și dezavantajele acestui tip de finanțare;
  • cum să creezi un proiect de succes;
  • felul în care crowdfunding-ul este un mod excelent de a-ți face cunoscută afacerea;
  • care sunt tendințele industriei din Marea Britanie de Equity Crowdfunding, Private Equity și Venture Capital;
  • înțeleagerea celor cinci criterii de investiții pe care investitorii le au în minte atunci când afla de afacerea ta;         

"The JOBS Act", legea anului 2012 în SUA a permis companiilor să colecteze până la 1 milion dolari, prin platformele de crowdfunding. Ulterior crowdfunding-ul a devenit popular pentru start-up-uri, care caută să se finanțeze cu sume mici. Unii observatori susțin că revoluția în equity crowdfunding poate înlocui furnizorii de capital tradițional, cum ar fi Venture Capitalists. În schimb există o altă școală de gândire care crede că ambele pot co-exista în eco-sistemul de finanțare. În realitate, ambele sunt valoroase și se pot adresa diferitelor sectoare ale pieței, asigurând diversitate.

Apariția și creșterea relativă a platformelor de crowdfunding, cum ar fi Crowdcube, Kickstarter și Indiegogo oferă fondatorilor de start-up o oportunitate unică, aceea de a vinde ideea lor direct publicului consumator. Apariția crowdfunding-ului a dus la eliminarea progresivă a intermediarilor și a făcut strângerea de fonduri mai rapidă și mai echitabilă.

În timp ce crowdfunding-ul este o modalitate foarte bună pentru prima fază a afacerii sau pentru a dovedi altor investitori că oamenii sunt interesați de ceea ce faci, acesta nu este cea mai bună opțiune pentru finanțarea pe termen lung. O campanie de crowdfunding care are succes dovedește investitorilor și băncilor că există o cerere pentru un anumit produs de pe piață, în felul acesta eliminându-se o parte din risc.

”Equity Crowd Funding and Venture Capital - mitul, realitatea și ce este potrivit pentru afacerea dvs.” este o întâlnire master-class de două zile ce va avea loc la Technology Park Malaezia (TPM) și este concepută pentru a fi înțelese mai bine mijloacele alternative și tradiționale de obținere de finanțare și modelul potrivit pentru fiecare afacere.

http://www.eurasia-eu.com/#!pequity-crowd-funding-and-venture-capit/c1llv

oct. 31

Equity crowdfunding-ul in SUA

Titlul III este unul dintre dispozițiile JOBS Act - “Jumpstart Our Business Startups Act” semnate de președintele Obama în 2012. Cu toate acestea, SEC este în proces de revizuire a acestei prevederi, care se referă la norme și facilități fiscale pentru equity crowdfunding.

                                

Titlul III ar permite investitorilor care nu sunt acreditați să participe la equity crowdfunding (care este tranzacționarea de valori mobiliare pentru start-up și companii nelistate). În prezent, equity crowdfunding-ul este limitat la investitorii (persoane fizice ce câștigă mai mult de 250.000 dolari pe an) care îndeplinesc condițiile, dar aceștia sunt doar 1% din populația americană. Această dispoziție are potențialul de a rezolva problema veche a ”business ventures” care au nevoie de a mobiliza capital. Dacă Titlul III intră în vigoare, este posibil ca întreprinderile să vândă până la 1 milion dolari în titluri de valoare, într-o perioadă de 12 luni. Unele state au adoptat propriile derogări pentru equity crowdfunding, în scopul de a accelera crearea de locuri de muncă. Primele state care au deschis calea către această opțiune au fost Kansas și Georgia. Cele mai multe dintre reglementările acestor state reflectă îndeaproape reglementările federale. Statutul actual al titlului III din octombrie 2014 a fost adoptat în mai multe state, doar în Florida și Carolina de Nord aceste facilități fiscale au fost respinse. Cu toate acestea, aceste dispoziții la nivel de stat au rolul de a evidenția guvernului federal ce nivel de reglementare funcționează cel mai bine. E doar o chestiune de timp înainte ca fiecare stat să adopte dispoziții similare sau titlul III să intre în vigoare la nivel federal.

Decizia finală cu privire la titlul III se va lua de către SEC, luând în considerare avantajele și complexitatea pe care o poate aduce afacerilor mici. Între timp, statele care văd nevoia de a crea o nouă metodă de strângere de fonduri pentru a ajuta micile afaceri, iau deja măsuri și încercă să limiteze riscul investitorilor.

http://masscatalyst.com/news/what-is-title-iii-equity-crowdfunding/

oct. 25

Cateva dintre finantarile record utilizand CrowdFunding-ul

În urma unei campanii de crowdfunding de mare amploare, au fost colectați, de la 3.500 de investitori, 200 de milioane $ de dolari, pentru ridicarea unui zgârie-nori la Bogota, capitala Columbiei. Turnul BD Bacatá Downtown are 66 de etaje, găzduieste birouri, un mall cu trei etaje, 396 de apartamente si un hotel de 364 camere. Pentru a-i convinge pe oameni să doneze suma ce a făcut posibilă ridicarea construcției de 260 de metri, inițiatorii campaniei au găsit o soluție ingenioasă: împărțirea clădirii în mii de părți identice, numite FiDi. Aceste FiDi sunt drepturi de proprietate asupra construcției propriu-zise, a căror valoare este estimată la 20.000 de dolari, pe o perioadă de doi ani. Investitotii primesc sume lunare, conforme cu profitabilitatea clădirii, sume estimate undeva la 10% pe an.

http://totb.ro/video-orase-construite-prin-crowdfunding/

 

Producatorul englez de vinuri Chapel Down are 1.400 de actionari noi în urma unei campanii pe platforma de equity crowdfunding Seedrs. Această campanie a doborât recordul de colectare, obținând 3,9 miliarde lire în numai 24 de zile, cu subscripții individuale variind de la 10 până la 250.000 de lire sterline. Fondurile vor fi folosite pentru a extinde cultura de viță de vie, pentru construcția unei noi fabrici de vin, pentru construirea de noi facilități de distribuție și depozitare, pentru a construi o fabrică de bere, dar și pentru a extinde facilitățile oferite turiștilor la sediul central al companiei din Tenterden (Kent).

http://realbusiness.co.uk/article/27876-english-winery-chapel-down-breaks-crowdfunding-record

O statiune de cinci stele, proiectată pe coasta Mării Baltice, a stabilit un nou record european pentru crowdfunding-ul în imobiliare prin colectarea a 4.2 milioane de euro, de la peste 900 de investitori, pentru o extindere a complexului. Rata dobânzii pentru finanțarea proiectului este de 4%, iar avantajele investitorilor includ o parte din profiturile obținute din veniturilor statiunii. Statiunea Weissenhaus, detinatoarea unui castel care se intinde pe 75 hectare, este dezvoltat de către Jan Henric Buettner, fondatorul AOL Europe, care a investit deja 65 de milioane de euro.

http://www.pie-mag.com/articles/8094/german-luxury-hotel-project-sets-crowdfunding-record/

Pebble este un ceas inteligent dezvoltat de Pebble Technology Corporation, ce a fost lansat în 2013 și a fost finanțat prin intermediul platformei de crowdfunding Kickstarter. Acesta dispune de un ecran alb-negru e-paper, un motor vibrator, un magnetometru, senzori de lumină ambientală și un accelerometru, care permite utilizarea sa ca un tracker de activitate. Pebble este compatibil cu dispozitive Android și iOS. Când este conectat la un telefon, acesta poate primi o alertă prin vibrare, pentru mesaje text, e-mailuri, apeluri primite și notificări de la conturile de social media. El poate acționa, de asemenea, ca o telecomandă pentru telefon, sau pentru aparate foto, cum ar fi GoPro. Pentru acest ceas inteligent s-a cerut inițial 100.000 de dolari, dar dezvoltatorii au fost uimiți când aproape 69.000 de oameni au investit în proiect, colectând în total 10.266.845 dolari. Pebble este acum un produs cu drepturi depline, pe care se pot instala o varietate mare de aplicații, este rezistent la apă și rezistă timp de o săptămână la o singură încărcare.

https://www.kickstarter.com/projects/597507018/pebble-e-paper-watch-for-iphone-and-android

Ryan Grepper a colectat mai mult de 12 milioane de dolari pentru Coolest Cooler, proiect pe care l-a postat inițial pe Kickstarter cu un obiectiv de finanțare de 125.000 dolari. Dispozitivului inventat de Grepper este dotat cu boxe Bluetooth, port USB pentru cablu smartphone, o baterie reîncărcabilă de 18 volți, plus un mixer atașabil pentru cocktail-uri și gheață zdrobită, ustensile, deschizător de sticle, un spațiu mare de stocare iluminat cu LED-uri, care-ți arată calea de a bea chiar în întuneric.

https://www.kickstarter.com/projects/ryangrepper/coolest-cooler-21st-century-cooler-thats-actually

 

oct. 07

European Equity Crowdfunding Association

La Roma, a avut loc în 29 septembrie, prima reuniune a European Equity Crowdfunding Association (EECA).

Într-un comunicat, asociația, ce numără peste 50 de membri din 16 țări ale spațiului economic european implicați în equity crowdfunding, anunță că este  pe cale de a-si deschide sediul central în Londra.

Asociația a fost înființată pentru a reprezenta platformele de crowdfunding în statele membre, tot mai conștiente de creșterea acestui segment al industriei financiare, pentru a stabili standarde profesionale în rândul membrilor și pentru a face lobby în perspectiva unor reglementări unitare în statele membre UE.

EECA reprezinta 36 de platforme europene, iar în  cadrul ședinței Consiliului de Administrație, Tommaso D'Onofrio (Italia), a fost ales președinte, în timp ce Benoit Bazzocchi (Franța) și Michael Faulkner (Irlanda) au fost aleși vicepreședinți.

Bruno Schneider Le Saout va prezida Comitetul științific, în timp ce Alessandro M. Lerro a fost numit în funcția de Consilier General și Director al Asociatiei.

 Prima ... Precedenta 2 3 4 5 6 Urmatoarea ... Ultima