Corpuri de iluminat cu LED-uri

Sisteme de iluminat

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 2
Noutati 1
Discutii 3
 • Proiectare, executie prototipuri serie scurta diferite corpuri de iluminat cu LED-uri destinate spatiilor comerciale si iluminatului stradal

  Oamenii folosesc iluminatul electric, de mai bine de un secol, iar sursele de iluminat populare de-a lungul acestei perioade, precum becurile incandescente, emit preponderent lumina de culoare rosie (cu o lungime de unda mai mare). În ultima vreme, acestea au început sa fie înlocuite de lampi ecologice, ce sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

  Economii de 80% la energie
  LED-urile reprezinta cea mai recenta revolutie în tehnologia iluminatului, permit o economisire de 80% a energiei si au o durata de viata operationala de douazeci de ori mai lunga decât becurile incandescente traditionale. Pe lânga avantajele operationale, tehnologia LED a adus o schimbare radicala si în estetica arhitecturala si aplicatiile comerciale.

  Pentru majoritatea potentialilor clienti exista o singura bariera în achizitionarea unui sistem de iluminat cu LED - si anume lipsa diversitatii sau din contra prezenta produselor cu diferente de design nesemnificativ.

  Majoritatea clientilor îsi doresc un corp de iluminat personalizat, care sa tina cont de locatie, destinatia spatiului, etc. ... .

  Orice companie din România, care detine cel putin o hala de productie si are un sistem clasic de iluminat, pierde în fiecare an cel putin 2.000 Euro* cu iluminatul ei. Iluminatul halei cu LED-uri de ultima generatie reduce costurile de la 30% pâna la 70%.
  Corpurile de iluminat cu LED, sunt ecologice, nu necesita întretinere pe toata perioada de functionare, lumina produsa are coeficient ridicat de redare a culorilor, de peste 70% si nu atrage insectele.
  Corpurile de iluminat cu LED, au în medie o durata de functionare (teoretica) de 50.000 ore (aproape 5,7 ani de functionare în regim non-stop sau 15,2 ani la o utilizare de 9 ore/zi), iar amortizarea investitiei se realizeaza între 2 pâna la maxim 4 ani.

  Pentru o hala de 700 mp (50m x 14m) cu regim de înaltime al corpurilor de iluminat la 4 m si un nivel de iluminat de cca. 400 lx sunt necesare cca. 165 de corpuri LED de 30W sau 165 seturi de tuburi fluorescente 2 x 36W. În aceste conditii, pentru un regim de lucru de 9 ore pe zi, 6 zile pe saptamâna, se obtin economii de peste 20.000 euro în 10 ani de exploatare sau 2.000 Euro/an, cu mentiunea ca eventuala majorare a tarifului la energia electica nu a fost luat în calcul Amortizarea investitiei initiale se realizeaza în mai putin de 6 ani în conditiile expuse mai sus.

  Piata corpurilor de iluminat
  Valoarea totala a pietei de profil din Romania este evaluata la peste 70 milioane de Euro, iar trendul este ascendent, iar piata europeana atinge 20 miliarde de Euro. Productia de corpuri de iluminat cu LED a crescut la 10,7% în 2011
  În acest sens, dorim sa concepem corpuri de iluminat, dupa specificatiile clientilor, urmând ca acestea sa fie produse în serie mica, sau în serie mare (modelele de succes).


 • Paul Simon, experienta in electronica aplicata si chimie  Beniamin Pop, designer


 • Recompense

  Daca nu doriti sa deveniti investitori in proiectul nostru si totusi va place proiectul, puteti sa ne sustineti pentru a-l finaliza prin realizarea de plati prin alte metode in schimbul produselor pe care vi le oferim astfel:

  • daca sustii proiectul cu minim 500 lei - primesti ca recompensa un corp cu led
  • daca susti proiectul cu minim 1000 lei - primesti ca recompensa un set de 4 corpuri cu led
  • daca sustinerea depaseste 5000 lei poti opta pentru un concept si design la o solutie de iluminat cu leduri, personalizata

  31.07.2013
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

7

Persoane sunt interesate de acest proiect!

60.000 lei

obiectiv

0

zile ramase

Toate actiunile disponibile pentru acest proiect au fost vandute


Proiect propus de