Un centru de educatie nonformala

Dezvoltarea facilitatilor de campare ale Centrului Cercetasesc Nocrich pentru a putea gazdui tabere de dezvoltare personala prin educatie nonformala

Nefinantat! Acest proiect nu a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 1
Discutii 0
 • Centrul Scout Nocrich este alcătuit din: casa parohială construită între anii 1796 -1798; o clădire adiacentă cu 3 camere – folosită pentru organizarea unor ateliere, depozit, garaj, etc; o șură mare și 2 încăperi(tip terase) lipite de aceasta; o curte interioară foarte mare – 2000 mp; o curte mare pentru camping de aproximativ 5000 mp. o cladire in construtie de grupuri sanitare cu 8 dusuri si 8 toalete destinate zonei de campare Centrul oferă diverse pachete de activități educaționale: Activități de o jumătate de zi, de o zi, un weekend cu orice tematică, organizate de cercetași sau doar închirierea spațiului; Organizare de evenimente specifice: training-uri, concursuri sportive, team-building, etc; Organizare și coordonare de tabere, în orice anotimp pentru orice grupă de vârstă.

  Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, responsabilizându-i și insuflându-le valori clare.

  Cercetășia este …

  Educație pentru viață completeând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoaștere și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi.

  Experiență în leadership oferind copiilor și tinerilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică, acest lucru realizându-se prin concentrarea asupra activităților de grup, oferind fiecărui individ posibilitatea de a coordona grupul din care face parte.

  Un mod de viață prin principiile care stau la baza cercetășiei, un mod pe care copiii și tinerii și-l asumă respectând legea și promisiunea cercetașului. Prin cele trei dimensiuni pe care le abordează – spiritual, social și personal – cercetășia te învață cum să îți respecți angajamentele zi de zi.

  Cercetășia oferă comunității …

  Distracție cu un scop prin recreere atingânduși scopul de a susține copii și tinerii în dezvoltarea lor fizică, intelectuală, socială și spirituală. Cercetășia contribuie la construirea încrederii și a stimei de sine, la dezvoltarea abilităților de învațare, leadership, team bulding, aventură în aer liber și de distracție. Cercetașii învață cum să facă alegerea potrivită și să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru o viață independentă.

  Proiectul Centrului Cercetasesc Nocrich a inceput in 2010 prin preluarea casei parohiale evanghelice din sat. De atunci am reusit sa transformam casa preluata in conditii de degradare avansata intr-un loc primitor si potrivit pentru gazduirea trainingurilor si a activitatilor de educatie nonformala. In vara anului 2012 Centrul Scout Nocrich a functionat pentru prima oara ca si un centru scout in realul sens al cuvantului. Am avut peste 400 de cercetasi lupisori, temerari, exploratori, seniori si lideri, din Romania, Argentina, Luxemburg, Germania, Danemarca, Suedia prezenti in peste 15 proiecte educative. S-au desfasurat 6 cursuri de formare pentru lideri si seniori. Am avut un numar de 30 de voluntari prezenti din Suceava, Oradea, Sibiu, Ramnicu Valcea, Girleni, Cluj, Argentina, Luxemburg, Danemarca.

  Pe perioada verii ne dorim sa putem gazdui cat mai multe tabere pentru tineri si copii. Un mare impediment in acest moment pentru desfasurarea in bune conditii a acestora este reprezentat de lipsa grupurilor sanitare gazduirii unui grup mare de vizitatori. Aceste grupuri sanitare asigura buna igiena a celor care vin sa desfasoare activitati aici. Prin urmare, modificarile enumerate vor aduce un plus de calitate serviciilor oferite de noi.

 • Am inceput primele activitati pentru copiii din Nocrich

  Din cursul lunii mai datorita celor 2 voluntari aflati la centrul cercetasesc: Lex din Statele Unite si Lourdes din Argentina am reusit sa oferim primele activitati de educatie nonformala pentru copiii din Nocrich. Cateva fotografii pot fi vazute pe pagina de faceook a centrului scout: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.492369354169304.1073741834.147712808634962&type=1

  23.08.2013
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

2

Persoane sunt interesate de acest proiect!

40.000 lei

obiectiv

0

zile ramase

Acest proiect va fi finantat doar daca si cei 39.750 lei necesari pentru atingerea obiectivului se vor colecta!


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (97 din 100 recompense disponibile)

Un pin sau un badge de Nocrich

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (100 din 100 recompense disponibile)

Un pin si un badge de Nocrich

Sustine cu 250 lei sau mai mult

Limitat (100 din 100 recompense disponibile)

Un pin, un badge de Nocrich si un tricou de Nocrich

Sustine cu 500 lei sau mai mult

Limitat (25 din 25 recompense disponibile)

Un tablou peronalizat de multumire

Sustine cu 1.000 lei sau mai mult

Limitat (10 din 10 recompense disponibile)

Week-end pentru doua persoane la Nocrich