GRAF-Art Festival 2014

Un produs turistic de promovare a Romaniei in strainatate, pe suport cultural.

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 1
Noutati 0
Discutii 0

  • Intre 10 – 20 August 2014 se va desfasura a 2-a editie a Festivalului international „Graf-Art”, la Gura Raului din Marginimea Sibiului.

    Este un proiect unic in Europa de est, care este deschis artistilor amatori din intreaga lume, indrumati de profesionisti din Romania, Spania, Uruguay si USA.

    Prin acest festival dorim sa reinviem vechile traditii transilvane, cand oamenii se reuneau in familii, cantau piese usoare la instrumente sau cu vocea, dupa care se „omeneau” cu un snaps.

    Deschiderea internationala a festivalului va facilita promovarea turismului romanesc. Participantii si turistii prezenti din strainatate vor avea ocazia sa cunoasca natura, traditiile, bucataria, dar mai ales calitatea oamenilor acestor locuri, la ei acasa.


  • Organizator principal : FUNDATIA “ M U S A E” . Fundatia “Musae” este persoana juridica nonprofit, cu caracter neguvernamental si apolitic, ce nu face deosebiri de nationalitate, rasa ,religie sau conditie sociala. Isi propune protejarea initiativelor de promovare a tuturor artelor pe plan national si international. A fost infiintata in august 1998. Intre manifestarile culturale organizate pana acum : Premiera mondiala a piesei “Opera pentru viitorii dictatori” de A. Doriadis (Grecia), cu muzica originala de Mikis Theodorakis. Spectacolul a fost realizat in colaborare cu Ministerul de Externe si Ministerul Culturii din Grecia, Teatrul de Stat Constanta si Filarmonica ‘”Marea Neagra” Constanta. Organizarea de concerte si recitaluri in Romania. In iunie 2010 a demarat un proiect ce vizeaza lansarea internationala a tinerilor muzicieni : - Primul recital, cu tineri din Portugalia si Romania, a avut loc in data de 3 iunie 2010, la Palacio Foz din Lisabona. Concert organizat in colaborare cu “ Gabinete para os Meios de Comunicação Social” , al Guvernului din Portugalia. - august 2013 – participarea tanarei violoniste Iulia Sirbu la « Académie Internationale d'Orchestre Symphonique pour Jeunes” in Monaco. Mai 2011 – Medalion « Franz Liszt » - in program : Simfonia « Dante ». Spectacolul a imbinat muzica lui Liszt cu texte din « Divina comedie », de Dante si proiectii cu tablouri de Gustave Doré. In colaborare cu Teatrul National de Opera si Balet Constanta si Consulatul Republicii Ungare la Constanta. 29 august – 11 septembrie 2011 – Festivalul « PER-ART » Constanta (Romania). In colaborare cu Universitatea “Ovidius” Constanta , Colegiul National de Arte « Regina Maria » Constanta si Reteaua Universitatilor de la Marea Neagra (BSUN). Ateliere de pictura, sculptura si interpretare muzicala (recitaluri instrumentale si orchestra simfonica). Au participat studenti din Romania, Ucraina, Turcia, Serbia, Portugalia,etc - 16 decembrie 2012 – spectacolul « Noapte sfanta », la Bazilica « Padre Pio » Constanta, cu ocazia Sarbatorilor de Craciun. - 29 ianuarie 2013 – Spectacolul « Sunetele timpului , the music of Babesch », in colaborare cu Fernando Fracassi Productions (Italia) - 12 - 17 august 2013 – organizator principal al Festivalului international « GRAF-ART » de la Gura Raului (Sibiu), cu participarea unor artisti amatori din Romania, Moldova si Franta. Presedinte fondator : Cristina Oprean (Ciorei) – actrita la Teatrul de Stat Constanta


  • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

3

Persoane sunt interesate de acest proiect!

6.000 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 1.250 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 20 lei sau mai mult

Limitat (1488 din 1500 recompense disponibile)

Invitatii gratuite la spectacolele Festivalului.