Colectare ulei uzat cămine studenți

Implementare sistem de colectare ulei uzat în toate centrele universitare

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 1
Discutii 0
 • Proiectul dorește să răspândească în toate centrele universitare din România un sistem sustenabil, testat deja în Cluj-Napoca, Oradea și Suceava, de colectare a uleiului alimentar folosit în căminele de studenți.

  Proiectul dorește să răspândească în toate centrele universitare din România un sistem sustenabil, testat deja în Cluj-Napoca, Oradea și Suceava, de colectare a uleiului alimentar folosit în căminele de studenți. 

  Din 14 februarie 2013 prin firma SC Viridivos SRL am început o activitate de intermediere în Cluj-Napoca prin care am făcut legătura dintre populație (asociații de locatari și cămine de studenți) și  firmele care colectează uleiului alimentar folosit (acestea fiind focalizate doar pe restaurante deoarece cantitățile colectate de la populație sunt mici și provoacă mai multe costuri).

  Am organizat întâlniri cu reprezentanții fiecărei entități, s-au prezentat efectele nocive ale uleiului asupra mediului înconjurător și modul în care ar putea fi valorificat. Au fost furnizate recipiente de colectare pentru fiecare oficiu din cămin și scară de bloc, precum și afișe informative. Uleiul o dată colectat este preluat de către firme specializate care îl vând în Ungaria și Austria împreună cu cantitățile adunate din restaurante pentru a fi prelucrat în biodiesel un combustibil ecologic alternativ care în final este introdus în motorină (poluarea scade o dată cu creșterea procentului de biodiesel).

  Am observat că o cantitate mare de ulei este generată de căminele de studenți și astfel am hotărât că această problemă este prima care ar trebui rezolvată.Tinerii își formează noi obiceiuri rapid și odată ce au această deprindere vor deveni la rândul lor adulți responsabili. Am extins activitatea în universitățile din Oradea și Suceava unde studenții au fost încântați și această inițiativă a generat idei în alte domenii ale colectării selective (baterii, becuri, capace,etc). 

  Visul meu e să implementez acest proiect în toate centrele universitare din țară pentru că în acest mod vom progresa treptat în domeniul reciclării și vom putea deveni în timp auto-sustenabili din anumite puncte de vedere. Biodiesel-ul nu este produs în România deoarece nu colectăm cantități suficiente, însă suntem producători de ulei de floarea soarelui, rapiță și așa mai departe. Dacă am folosi  inteligent resursele generate din deșeuri PIB-ul ar putea crește și noi locuri de muncă ar putea fi generate. Toate acestea se fac în timp și sunt ferm convinsă că văzând acest proiect și alți tineri vor veni cu idei și vom colecta din ce în ce mai mult ulei. 

  Investiția mea în acest proiect a constat în timp, bani pentru recipiente, afișe, transport și cazare. Momentan sunt într-un blocaj din cauza ultimelor două elemente. România are 24 de centre universitare din care 21 mai trebuie rezolvate. Un transport dus întors este aproximativ 100 lei (100*21=2100) iar cazarea pentru 3 zile (hostel) perioadă în care se poate rezolva colectarea este aproximativ 130 lei (21*130=2730). Totalul este 4830.  

  Haideți să devenim o țară exemplu în colectare selectivă a uleiului uzat! 

 • Recompense sustinere

  În cazul în care proiectul e sustinut cu mai mult de 300 lei sustinatorul va avea un loc special pe afis (de format maxim A5) unde ar putea sa îsi promoveze firma, o idee, o reclama sau pur si simplu sa apara printr-o poza ca sustinator...

  02.12.2014
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

4

Persoane sunt interesate de acest proiect!

360 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 0 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 10 lei sau mai mult

Limitat (998 din 1000 recompense disponibile)

Mentionare pe pagina de Facebook

Sustine cu 20 lei sau mai mult

Limitat (499 din 500 recompense disponibile)

Mentionare pe pagina web si Facebook

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (19 din 20 recompense disponibile)

Mentionare pe afis ?i statutul de membru in ONG-ul clujean de mediu Naturas et Civitas (www.natciv.ro)