CHIC&SHOP

" O FABRICA DE FRUMOS "

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 4
Noutati 1
Discutii 0

 • Traim intr-o perioada in care aproape toate produsele ajung la noi sub forma de prefabricat. Majoritatea uneltelor si masinilor sunt automatizate. Majoritatea dispozitivelor de divertisment si jucariilor sunt electronice. Copiii nostri petrec foarte mult timp in fata calculatorului sau a televizorului, din cauza faptului ca noi, adultii,  coplesiti fiind de cerintele societatii in care traim, uitam sau neglijam sa-i indrumam spre activitati si indeletniciri cu care am fost noi obisnuiti.  Ma refer la faptul ca in copilarie am invatat sa brodam, sa facem tamplarie, am desenat si am pictat cu placere, am cantat, am creat piese de teatru cu personaje ingenioase pe care chiar noi le-am creat... pe scurt, ne-am folosit fantezia si ingeniozitatea sa cream ceva pentru a ne bucura.  Ne jucam cu drag!

  Un intelept spunea ca: - „Maturizarea omului inseamna sa-si recastige seriozitatea pe care a avut-o la joaca, atunci cand a fost copil”Acestea sunt, pe scurt, motivele care m-au determinat sa initiez proiectul pe care vi-l prezint.

  Este vorba despre un atelier de creatie in care se fauresc obiecte decorative si lucrari de arta.

  Ma numesc Andreia Ioana Cismasiu, sunt artist plastic clujean, absolventa a Universitatii de Arta si Design Cluj Napoca. Sunt foarte determinata sa creez un atelier, in care sa pot oferi doritorilor, multe din secretele mestesugului meu, invatate, testate, studiate si aprofundate de mine de-a lungul timpului. Ca artist plastic, ma ocup deja de mult timp cu crearea obiectelor decorative: cutii din lemn - pictate manual – pentru bijuterii sau amintiri de suflet, cufere de comori, corpuri de iluminat ornate pictural, rame decorative, mici piese de mobilier reconditionate si reinfiintate in sens artistic. Ador interioarele in care apar piese foarte vechi, reconditionate, revopsite, repictate si puse excelent  in valoare, in incaperi variate, cu foarte mare atentie la detaliu. Combinarea lor cu elemente moderne a devenit deja un trend aparte in designul de interior. Cred ca imbinarea dintre nou si vechi poate fi facuta cu foarte mult bun gust si stil in casa oricui este pasionat de redecorare. De aceea, mi-a venit ideea infiintarii unui loc special, in care, pe baza experientei, sa impartasesc cunostintele mele artistice oamenilor, atat adultilor cat si copiilor. Particularitatea principala a acestui atelier este faptul ca el sta deshis lumii. Si se va numi: CHIC&SHOP.

  Avem posibilitatea de-a readuce la viata cate o piesa mica de mobilier, o valiza sau o veioza veche, gasita in pod, primita de la bunici, cumparata pe bani de nimic din targ,  sau recuperata din diferite locuri. Reinventarea casei fiecaruia, nu necesita decat dorinta, pasiune pentru frumos, o suma mica de bani si putina munca rasplatita din plin de satisfactia rezultatelor. Atelierul Chic& Shop este locul unde iti poti crea chiar tu obiectele de decor ale casei tale sau cadouri alese pentru evenimente de suflet!

  Plec de la ideea ca lucrul cu mainile e o forma de meditatie. Dezvolta inteligenta, dexteritatea si ne ajuta sa devenim  inventivi si creativi.

  Atelierul Chic&Shop vine ca o alternativa consumismului si sta la dispozitia oricui doreste sa petreca timpul in mod creativ. Este locul unde, cu curaj si dezinvoltura, ne intalnim cu artistul ascuns in fiecare dintre noi. CHIC&SHOP e locul unde inhibitiile si prejudecatile sunt depasite, pentru ca, in esenta profunda a firii, toti suntem artisti!

  Pe aceasta cale, va cer sustinerea pentru punerea in fapt a proiectului meu. N-am sa pornesc singura la drum. Imi stau alaturi trei oameni la fel de pasionati ca si mine:

  Radu Constantin Ilea – artist vizual, mester in toate si sustinator direct al proiectului.

  Istvan Rak si Rudolf Duj, doi maestri ai lemnului si mobilierului vechi, tamplari, restauratori si reconditioneri pasionati.

  Lucram de mult timp impreuna si ne gospodarim eficient dar pentru initierea atelierului CHIC&SHOP avem nevoie de o suma de pornire.

  • logistica & legislatie -   3000 RON 
  • amenajarea spatiului - 4000 RON
  • materiale de lucru     - 3000 RON
  • chirie (3luni )            - 6000 RON                                                            

       TOTAL:                      16000 RON

  Ne-am propus ca anul 2015 sa ne imbogateasca spiritual si material cu obiecte create cu suflet, cu ateliere creative si ateliere interactive  pentru reinventarea mobilierului caselor noastre, o varianta perfecta pentru viata consumista pe care o traim.Pentru aceasta, lansam o prima parte a proiectului nostru in urma caruia ne-am propus sa obtinem suma de 3500 de ron pentru a achizitiona o parte din materialele necesare dotarii atelierului.

  Sustineti-ne sa infiintam atelierul creativ CHIC&SHOP – o fabrica de frumos – unde ne vom pune in opera creativitatea si vom invata cum sa ne infrumusetam viata si spatiul de locuit. Un loc in care sa ne indemnam copiii spre frumos, sa le inlesnim manifestarea instinctului lor creator innascut, dezvoltandu-si fantezia prin lucru manual.

  Nu uitati sa cercetati recompensele cu care asteptam sa va rasplatim implicarea. 

  Livrarea recompenselor se face in termen de 1 luna de la data incheierii primei etape. Pentru sustinatorii din Cluj-Napoca livrarea se face personal iar pentru cei din alte localitati livrarea se face cu ajutorul curieratului rapid, plata facandu-se la destinatie.


  Va multumesc!

   

  Andreia Ioana Cismasiu


 • Andreia Ioana Cismasiu, artist plastic clujean, absolventa a Universitatii de Arta si Design Cluj Napoca.  Radu Constantin Ilea , artist vizual, mester in toate si sustinator direct al proiectului.  Istvan Rak ,maestru al lemnului si mobilierului vechi, tamplar, restaurator si reconditioner pasionat.   Rudolf Duj, maestru al lemnului si mobilierului vechi, tamplar, restaurator si reconditioner pasionat. 


 • Despre arta cu o visatoare incurabila, Andreia Ioana Cismasiu
  08.01.2015
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

3

Persoane sunt interesate de acest proiect!

3.500 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 180 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 20 lei sau mai mult

Limitat (92 din 100 recompense disponibile)

Vei fi trecut in cartea de onoare a atelierului Chic&Shop si vei primi o diploma de sustinator cu o imagine detaliu Chic&Shop.

Sustine cu 40 lei sau mai mult

Limitat (49 din 50 recompense disponibile)

Vei primi o lucrare de grafica 10/10 cm pe lemn semnata de artist.

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (19 din 20 recompense disponibile)

Vei primi o cutiuta pictata manual dimensiuni cca. 10/9/7 cm. Forma si decoratiunea lor poate diferi de la model la model, ele fiind unicat.

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (16 din 20 recompense disponibile)

Vei primi o cutie pictata manual de dimensiunea 18/18/4 cm.

Sustine cu 150 lei sau mai mult

Limitat (18 din 20 recompense disponibile)

Primesti un cufaras pictat 20/20/8 cm ( dimensiunile, formele si picture de pe cutii poate diferi de la exemplar la exemplar ele fiind unicat).

Sustine cu 300 lei sau mai mult

Limitat (7 din 10 recompense disponibile)

Primesti un cufaras din lemn de dimensiunea 34/18/16 cm.

Sustine cu 450 lei sau mai mult

Limitat (5 din 5 recompense disponibile)

Primesti un cufar pictat manual de dimensiunea 49/28/26 cm.