LOW Gravity - sudare metale in spatiul cosmic

Agentia Spatiala Europeana (ESA) ne-a pus la dispozitie o racheta pentru studierea topirii si lipirii metalelor in conditii de imponderabilitate.

Nefinantat! Acest proiect nu a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 1
Discutii 1

 • Suntem o echipa de 10 studenti si impreuna formam echipa LOW Gravity, care participa la programul de cercetare REXUS/BEXUS organizat de ESA (Agentia Spatiala Europeana) 

  Pentru acest program, fiecare echipa a propus cate un experiment pentru a fi lansat cu o racheta la limita spatiului. Experimentul nostru a trecut de toate etapele intermediare si a fost lansat in mai 2014 de la cercul polar, in Kiruna, Suedia. Noi ne-am propus sa studiem topirea si lipirea aliajelor de aluminiu si titaniu in miligravitatie, cu aplicatii in industria spatiala si medicala, folosind o dioda laser de 25W.

  LOW Gravity este singura echipa din Romania care a participat vreodata la programul REXUS (Rocket Experiment for University Students). Mai mult, avand in vedere ca primul nanosatelit romanesc a fost lansat pe 13 februarie 2012 cu succes, la bordul rachetei Vega, ne dorim ca Romania sa ajunga printre tarile care vor avea un cuvant de spus in explorarea spatiului si dezvoltarea cercetarii. 

          In plus, suntem singura echipa din Romania care a castigat cel mai mare premiu la Congresul International al Astronauticii, Beijing 2013. Am obtinut premiul "Hans von Muldau Team Award" pentru cel mai bun proiect de echipa si cupa conferintei, concurand cu universitatile de prestigiu din toata lumea.

  Deoarece lansarea a fost un succes, racheta a ajuns la una dintre cele mai mari altitudini atinse vreodata de acest tip de rachete (87 km), am fost singura echipa care a primit date de la experiment pe pamant pe tot parcursul zborului si am dovedit ca putem lipi mai temeinic in spatiu, structura materialului nefiind afectata, am primit invitatie de prezentare a rezultatelor extraordinare la PAC Symposium (http://pac.spaceflight.esa.int/), o conferinta organizata de ESA o data la 2 ani, unde sunt invitate experimentele reusite sustinute de ei. Avem onoarea nu numai de a prezenta articolul cu rezultatele obtinute dar si de a expune un poster, pe toata durata conferintei, pentru ca si ceilalti sa cunoasca rezultatele noastre. De aceea consideram necesar ca minimum 2 membrii ai echipei sa participe la aceasta conferinta.
    
  Am fi extrem de onorati ca dumneavoastra sa ne sprijiniti in realizarea acestui proiect, la acest ultim pas. Suma de care avem nevoie, ca un membru al echipei sa poata participa la PAC Symposium, desfasurat in localitatea Tromso din Norvegia in perioada 7-12 iunie 2015, este de 1.000 Euro, costuri care includ transportul, cazarea si taxa de participare la conferinta.  Mentionez ca numele dumneavoastra va fi inclus, in toate materialele echipei si in aparitiile din presa. 
       Va multumim si speram sa fiti alaturi de noi!

  Deviza: "Ca sa poti vedea foarte departe, trebuie sa urci foarte sus!"
 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

4.400 lei

obiectiv

0

zile ramase

Proiect cu finantare flexibila


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (200 din 200 recompense disponibile)

diploma de sustinator al proiectului / diploma de trecere peste cercul polar alaturi de noi

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (199 din 200 recompense disponibile)

carti postale cu membrii echipei, experiment, cupa si imagini din Tromso, Norvegia