Parc tematic Saschiz

ferma ecologica si permacultura, eco tehnologii si tehnici inovatoare pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale

Nefinantat! Acest proiect nu a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 0
Discutii 0

 • Se propune  amenajarea si dotarea unui parc tematic: ferma ecologica si permacultura,  eco tehnologii si tehnici inovatoare pentru dezvoltarea durabila a comunitatilor rurale.  

                  Parcul recreativ tematic va fi proiectat, amenajat și organizat   sub  forma unei ferme agroturistice in care se practica agricultura ecologica si permacultura. Vizitatorii vor cunoaste solutii tehnice functionale, ecologice si inovatice, pentru dezvoltarea  durabila a gospodariilor agricole din comunitatile rurale.

                  In cadrul parcului  vor fi organizate targuri si expozitii de natura recreativa. 

                  Oferta de servicii:

  - Turul fermei pentru grupuri de turisti cu ghid specializat;

  - Week-end pentru familii in cadrul fermei pe parcursul perioadelor de vacanta;

  - Targuri si expozitii cu produse traditionale, eco si bio;

   

  - Punct de vanzare in cadrul fermei pentru  produse mestesugaresti, traditionale si ecologice.

  Piata: Animaţia şi agrementul au un loc important în ocuparea timpului liber într-un sejur turistic. Resursele turistice variate ale unui sat turistic pot genera numeroase forme de petrecere a timpului, prin amenajarea sau organizarea a  diverse dotări şi acţiuni turistice corespunzătoare unora dintre cele mai diferite  motivaţii şi segmente de clientelă. 

                  Comuna Saschiz este situata intr-o zona in care se intalnesc situirile arheologice si istorice cu siturile Natura 2000, oferind oportunitati pentru crearea si dezvoltarea unui produs turistic rural de calitate, care să ţină cont de protejarea mediului, de cultura locală şi care să realizeze noi legături între agricultură, mediu şi turismul rural.

  Piata fermelor agroturistice cu functiuni de agrement  e slab dezvoltata si prezinta multiple oportunitati majore pentru investitii private.

  Concurenta:Slab reprezentata in zona. In localitatea Danes, judetul Mures, functioneaza complexul „Domeniul Dracula Danes” caredispune de infrastructura turistică de agrement.   Parcuri tematice agro-turistice ecologice nu sunt disponibile in zona.

   

  Clienti / segment de piata:  Piata turistica pentru serviciile oferite de parcul tematic agroturistic, va fi abordata sub aspect individualizat pentru grupuri restranse de clienti si pe segmente (grupuri de turisti in trecere, vizitatori de week-end, participanti si vizitatori la  targuri si expozitii de natura recreativa).

  În scopulreducerii fluctuaţiilorfluxurilordevizitatorişiimplicitaveniturilorgenerate deprestareaserviciilor in cadrul parcului agrotustic, sevor aplica măsuriprecum:

  ·         tarifedifereiateînfuncţie desezonalitate:astfel,înperioadele rece a anului cufluxuriredusede clienţi,  tarifele vor fi reduce,iar în sezonvor fi majorate.

  ·         tarife diferentiate in functie de varsta;

  ·         diversificarea permanenta a serviciiloroferitepentruaadresaogamă câtmai variatădemotivaţii pentru vizitatorii parcului.  

  ·         oferireaunorserviciisuplimentare latarifereduse si cadouri, inmodgratuit,înperioadelecu fluxuri redusedeturişti;

   

  ·         programe si tarife speciale pentru agentiile de  turism si grupuri organizate.

   Se propune un mix de strategii de marketing  constand in promovarea parcului tematic, comercializarea produsului turistic atat in plan intern cat si pe plan extern, cooperarea interna si internationala si realizarea unor programe de cooperare.

                  Mijloace de promovare  propuse:

  ·   suporturi de vanzare
    - pliante si fluturasi,
    - ghiduri si cataloage editate de organizatii partenere sau de profil;

  ·   diverse obiecte publicitare;

  ·   utilizarea mijloacelor mass-media pentru publicitate si actiuni de informare;

  ·   utilizarea Social Media (Facebook, YouTube, Hi5.com, Twitter, Tpu.ro, Neogen,  pagina de blog, etc.);

  ·   utilizarea site-urilor gratuite de informare si promovarea turistica din Romania (www.amfostacolo.ro,www.tourismguide.ro, www.romania-turistica.ro, prinvacanta.ro, cesavezi.ro, romaniaruristica.ro, dordeduca.ro, www.plairomanesc.ro, etc.);

  ·   utilizarea site-urilor organizatiilor de profil locale, nationale si internationale (www.fundatia-adept.org, www.discovertarnavamare.org, www.eco-romania.ro,  antrec.ro, www.slowfood.com, www.wwoof.org etc.);

  ·   colaborarea cu reteaua de Centre de Informare Turistica din Romania, Asociatia de Eco Turism din Romania, Asociaţia Naţională de Turism Rural Ecologic şi Cultural si Convivium-urile Slow Food din Romania, etc.;

  ·   colaborarea cu agentii de turism din tara si strainatate.


 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

500.000 lei

obiectiv

0

zile ramase

Proiect cu finantare flexibila


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 1.000 lei sau mai mult

Limitat (500 din 500 recompense disponibile)

Acces gratuit in parc, invitatie la festivitatea de deschidere