Borcanul cu ulei - cucerim campusul UVT

Stiti unde se mananca cei mai buni cartofi prajiti cu ochiuri, din Timisoara?

Finantat! Acest proiect a fost finalizat cu succes!

Despre proiect
Echipa 0
Noutati 0
Discutii 0
 • Stiti unde se mananca cei mai buni cartofi prajiti cu ochiuri, din Timisoara?

  Cei mai buni cartofi prajiti cu ochiuri ii poti manca cu siguranta in caminele studentesti din Timisoara.

  An de an studenti din toate colturile tarii se aduna in Timisoara pentru a beneficia de o educatie superioara de caitate. 
  An de an caminele din complexul studentesc devin neincapatoare, iar bucatariile de pe fiecare etaj se transforma in punctul 0 al primelor experiente culinare ale bobocilor si nu numai.

  Am facut un sondaj printre studentii cazati in caminele timisorene si raspunsurile lor nu ne-au mirat - cartofii prajiti castiga detasat cand vine vorba de feluri de mancare gatite cu spor in bucatariile caminelor.
  Si cum cartofi prajiti fara ulei nu exista, ne-a fost clar ca o colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara o sa ne ajute sa strangem sute de litri de ulei si sa informam mii de studenti.

  Planul de cucerire a campusului (unde se vor duce banii tai)

  Este simplu: 
  - vom amplasa cate un bidon de 60l in fiecare bucatarie din caminele UVT; 
  - vom afisa
  materiale informationale campus;
  - vom face materiale vizuale disponibile online;
  - vom organiza intalniri cu studentii cazati in complex-  transformand astfel campusul universitar timisorean in primul campus din tara care colecteaza uleiul alimentar uzat!

  Stim ca n-o sa fie usor, dar avem deja un an de experienta si aproximativ 500l de ulei alimentar uzat de la locuitorii orasului. 

  Ce s-a intamplat cu cei 500l de ulei alimentar uzat colectati pana acum?
   I-am predat mai departe firmei colectoare autorizate Respira Verde, in schimul lor am primit suma de 500 ron, bani ii vom dona Gradinitei Waldorf pentru constructia unui corp nou de gradinita - asa cum am promis in urma cu un an cand am demarat proiectul!
  Ce vom face cu uleiul strans din campusul universitar?
   II vom preda tot celor de la Respira Verde, iar de data aceasta banii vor ajunge la o persoana cu dizabilitati pentru care suma modica de 150 ron, 200 ron sau 500 ron poate insemna o mare mana e ajutor.

  Ne plac pasii mici dar siguri, stim ca impreuna vom reusi sa transformam Timisoara intr-un oras in care uleiul alimentar uzat nu v-a mai ajunge la canalizare sau in pubela de gunoi ci in bidonul pentru reciclare unde ii este locul.

  Am pornit acest proiect cand am aflat ca 1l de ulei uzat aruncat la canalizare polueaza 1.000.000l de apa.
  Am salvat pana acum 500 de milioane de litri de apa- o picatura intr-un ocean, dar un ocean pentru un oras care acum face primii pasi in lumea educatiei ecologice.

  Am pornit la drum cu o echipa mica, sustinuti de Asociatia EcoClub Timisoara, si de o mana de parteneri locali- incantati de idee dar neputinciosi in fata sistemului.

  Astazi, la un an dupa demararea proiectului, avem langa noi voluntari care ne sustin prin punctele fixe de colectare - unde am reusit sa strangem peste 200l de ulei, si restaurante locale care ne doneaza uleiul uzat lunar.

  Am invatat ca DOAR IMPREUNA putem sa schimbam lumea din jurul nostru, lumea in care traim, orasul in care traim, cartierul, scara de bloc.

  Tot impreuna putem sa CUCERIM CAMPUSUL

  Azi campusul din Timisoara, maine campusurile din toata tara!!!

  Contributia ta este vitala pentru desfasurarea proiectului- nu uita sa arunci un ochi si peste semnele noastre de multumire, la sectiunea "recompense".

 • Pentru a vizualiza aceste informatii trebuie sa te autentifici!

4

Persoane sunt interesate de acest proiect!

1.250 lei

obiectiv

0

zile ramase

Pentru acest proiect s-au strans in plus 0 lei


Proiect propus de 

Recompense

Sustine cu 10 lei sau mai mult

Limitat (293 din 300 recompense disponibile)

Iti vom scrie numele pe pagina proiectului la sectiunea sustinatori

Sustine cu 30 lei sau mai mult

Limitat (298 din 300 recompense disponibile)

Iti vom scrie numele pe pagina proiectului la sectiunea sustinatori si pe afisul principal al campaniei

Sustine cu 50 lei sau mai mult

Limitat (194 din 200 recompense disponibile)

Iti vom scrie numele pe pagina proiectului la sectiunea sustinatori si iti vom trimite un borcan BCU decorat manual in care sa-ti pastrezi cele mai dragi amintiri.

Sustine cu 100 lei sau mai mult

Limitat (98 din 100 recompense disponibile)

Iti vom scrie numele pe pagina proiectului la sectiunea sustinatori si iti vom trimite un borcan BCU decorat manual in care sa-ti pastrezi cele mai dragi amintiri.Iti vom scrie numele si un mesaje de multumire pe unul dintre bidoanele amplasate in bucatariile caminelor UVT.

Sustine cu 500 lei sau mai mult

Limitat (10 din 10 recompense disponibile)

Iti vom scrie numele pe pagina proiectului la sectiunea sustinatori si iti vom trimite un borcan BCU decorat manual in care sa-ti pastrezi cele mai dragi amintiri.Iti vom scrie numele si un mesaje de multumire pe unul dintre bidoanele amplasate in bucatariile caminelor UVT. Vom organiza o cina speciala la care te vom invita sa iei parte in prezenta Echipei BCU si a colaboratorilor nostri.